Gebiedsontwikkeling

Als gevolg van een sterk toenemende marktdynamiek, met name op de woningmarkt, worden inmiddels ook de grotere en complexere gebiedsontwikkelingen weer opgepakt. Met de invoering van de Omgevingswet in het vizier wordt regelgeving versoepeld en proberen gemeenten ontwikkelingen te versnellen. Dit biedt enorme kansen, maar stelt overheden en marktpartijen ook voor grote uitdagingen.

Bureau Stedelijke Planning onderscheidt zich door een strategische aanpak van gebiedsontwikkeling, vanuit een gecombineerd economisch-ruimtelijk inzicht. Het metropool-niveau is daarbij vaak het startpunt: hoe kunnen ontwikkelingen zodanig geconceptualiseerd en ingepast worden dat ze een maximale bijdrage leveren aan de structuur van het grootstedelijk gebied? Wat zijn de onontdekte kansen in de markt en wat is de ruimte voor innovatieve concepten? Hoe kunnen “positive-sum games” gecreëerd worden waarbij gebruikers, overheden en marktpartijen allemaal tevreden gesteld worden? Wat maakt een ontwikkelingsprogramma maximaal renderend en toekomstbestendig?

Bij ons bent u aan het juiste adres voor deze en andere vragen. Met een breed team ervaren experts en een netwerk van partners, nationaal en internationaal, bieden wij maatwerk in elke situatie.

Aanspreekpunt

dr. Pieter van der Heijde pvdh@stedplan.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning. Hij is Sociaal Geograaf en heeft 25 jaar ervaring in de stedelijke planning.

Nieuws

projecten

Methoden

Vitaliteitsscan winkelgebieden

Is mijn winkelgebied vitaal genoeg? De bestedingen, vooral in de non-foodsector, duiken omlaag en online retail neemt een steeds groter aandeel voor zijn rekening. Hoe meer

Optimale branchemix

Is de branchering van mijn winkelcentrum nog aantrekkelijk voor consumenten? In de razendsnel veranderende retailmarkt moeten alle zeilen worden bijgezet om de consument ook in meer

vakkennis