Nieuwe Nieuwe Sleutelprojecten? ‘Ja, mits’

nieuws

Rond het Centraal Station van Rotterdam is het sinds enige tijd een komen en gaan van bulldozers en hijskranen. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de HST op een geheel vernieuwd station zou arriveren. Maar staat de oplevering van de supersnelle trein tot nu toe gepland voor eind 2010, het station staat nog minstens tot eind 2012 in de steigers. Om nog maar te zwijgen van het HST-station in Amsterdam: dat is pas in 2017 klaar.

Rotterdam CS en Station Amsterdam Zuid staan, met de stations van Utrecht, Arnhem, Breda, en Den Haag, op het lijstje van Nieuwe Sleutelprojecten van het Rijk. Maar wat hebben die Sleutelprojecten tot nu toe nou opgeleverd? In de evaluatie die het Bureau Stedelijke Planning en de TU Delft maakten voor VROM, wordt de volgende conclusie getrokken: ‘In elk geval kan worden vastgesteld dat de Sleutelprojecten in het verleden op een aantal punten meerwaarde hebben gehad, ondanks de vele knelpunten en soms ook negatieve effecten.’

Lees verder
Nieuwe sleutelprojecten ‘Ja, mits’

PUBLICATIE GEPUBLICEERD IN Building Business Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Veilige pleinen en parken

De neergang van buurten en wijken gaat vaak samen met een slecht functionerende openbare ruimte. Omdat die neergang in belangrijke mate een sociaal-economische achtergrond heeft, Lees meer

Dirigent van het spel

Het gelijktijdig en in samenhang ontwikkelen van openbare ruimte én opstallen heeft grote voordelen. Steeds meer ontwikkelaars experimenteren dan ook met meer of minder vergaande Lees meer