Vrijetijdsmarkt groeit razendsnel

nieuws

De markt voor vrijetijdsbesteding maakt een spectaculaire groei door. Hoewel Nederlanders minder tijd hebben voor ontspanning, geven ze er steeds meer geld aan uit. De economische spin-off van bioscopen, musea, horeca, recreatieparken en andere publiekstrekkers is enorm. Maar in tegenstelling tot ander vastgoedsectoren is er nog weinig bekend over deze markt. Leisurefuncties zijn bij uitstek voorzieningen die eenzijdige gebieden kunnen verlevendigen in gebiedsontwikkeling.
Deze conclusies staan in een onderzoek naar de leisuremarkt, uitgevoerd door het Bureau Stedelijke Planning Amsterdam in opdracht van NVM Bedrijfs Onroerend Goed. Doel van het onderzoek is om beter inzicht te krijgen op het maatschappelijke en economische belang van uiteenlopende leisure-activiteiten.

Vrijetijdsmarkt groeit razendsnel

PUBLICATIE GEPUBLICEERD IN SCN CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Urban leisure in facts & figures

Wat is urban leisure en wat heb je eraan als stad? Van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) verscheen het uitgebreide Leisuremarktonderzoek. De meest relevante Lees meer

Hotelontwikkeling, steden kijken vooruit

“Verschillende private partijen tonen interesse in hotelontwikkeling in steden, maar er is vaak geen ruimte in bestemmingsplannen”, meldt adviesbureau: Bureau Stedelijke Planning bv. Daarom pleiten Lees meer