Aart Jan van Duren reikt prijs Mooiste Supermarkt van Nederland 2013 uit

nieuws

De verkiezing van mooiste supermarkt van Nederland is dit jaar gewonnen door de nieuwe Dekamarkt aan de Heiligeweg in Krommenie. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het Supermarktvastgoedcongres, dat 20 november jongstleden voor de tweede keer werd gehouden in Hotel Houten. Dit congres wordt georganiseerd door het platform Supermarkt en Ruimte in samenwerking met magazine Foodpersonality. Aart Jan van Duren van Bureau Stedelijke Planning, voorzitter van de vakjury, reikte de prijs uit aan Ludo Swaanen van Detailresult Vastgoed.

De Dekamarkt in Krommenie is een supermarkt van 1.100 m2 aan de rand van het centrumgebied met een inpandige parkeergarage. De jury heeft waardering voor de materialisatie, die het pand enerzijds uitstraling geeft en anderzijds het concept duurzaam maakt. Boven de winkel zijn op een speelse, verspringende manier appartementen ontwikkeld. Bijzondere aandacht verdient de manier waarop belevingswaarde is toegevoegd aan de lange zijgevels door middel van beelden van historisch Krommenie.

Uit 21 inzendingen namens elf supermarktformules had de vakjury zeven locaties genomineerd. Het betrof supermarkten die vanaf 2012 waren opgeleverd. Genomineerd waren: Plus, Pastoor Jongeriusstraat in Klazienaveen; Jumbo, Admiraal de Ruyterstraat in Aalten; Albert Heijn, Rijksstraatweg in Heemskerk; Jan Linders, ’t Straatje in Gennep; Hoogvliet, Van Stolberglaan in Zoetermeer; Agrimarkt, Polderlaan in Oud-Beijerland; Dekamarkt, Heiligeweg in Krommenie. De verkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten. De vakjury bestond naast voorzitter Aart Jan van Duren uit Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Willem Zwiers (Experian), Jeroen Verwaaijen (Strabo) en Brian Scott (onafhankelijk architect).

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Aart Jan van Duren aartjan.vanduren@sweco.nl
+31 (0)6 53124683

Dr. Aart Jan van Duren (1965) is principal consultant Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is economisch geograaf en heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van detailhandel.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Van MIRO tot Pick Up Point

Er is iets bijzonders gaande in de foodretail. Als enige sector in de Nederlandse retail blijven de bestedingen nog enigszins op peil. Eten moeten we Lees meer