Winkelcentrum Van Hogendorpkwartier Vlaardingen geopend!

nieuws

Op vrijdag 6 december 2013 is het winkelcentrum Van Hogendorpkwartier in Vlaardingen geopend. Bureau Stedelijke Planning heeft  geadviseerd over de invulling van deze ontwikkeling van Synchroon en Waterweg Wonen.

Een deel van het advies betrof de aanwezigheid van supermarkten als trekkers en dragers van het winkelcentrum, zowel van de nieuwbouw als het bestaande deel. Met welke samenstelling van supermarkten zou het winkelcentrum het meest gebaat zijn? Bureau Stedelijke Planning adviseerde dat de vestiging van MCD (in de vorm van de nieuwe formule Boon’s Markt en Aldi het meest kansrijk zou zijn, zowel in termen van kracht voor het hele winkelcentrum, omzetpotentie als spin off voor de overige detailhandel.

De nieuwbouw is inmiddels gerealiseerd . (Nieuwe) trekkers in het nieuwe deel zijn o.a. Boon’s Markt, Big Bazar en Blokker en diverse sterke lokale ondernemers. Aldi vestigt zich in het voormalige MCD-pand. Dit is in lijn met het advies van Bureau Stedelijke Planning.

De ontwikkeling van het Van Hogendorpkwartier is onderdeel van de herstructurering van de wijk Babberspolder-Oost in Vlaardingen. Naast het nieuwe centrum met ongeveer 6.500 m2  bvo detailhandel zijn er 125 woningen ontwikkeld.

Lees meer over het winkelcentrum op www.vanhogendorpkwartier.nl

 

Bron afbeelding: Synchroon

PUBLICATIE CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie