Column Aart Jan van Duren – Think big; Rijksplan voor detailhandel nodig

nieuws

‘“Make no little plans, they have no magic to stir men’s blood.” Dat zei de beroemde Amerikaanse architect en stadsplanner Daniel Burnham eind 19e eeuw. Burnham was ervan overtuigd dat de ideale stad zowel mooi als commercieel efficiënt kan zijn. Meer dan een eeuw later is in Nederland de tijd van de grote ruimtelijke plannen voorgoed voorbij, zo lijkt het. De rijksoverheid heeft zich teruggetrokken uit het domein van de ruimtelijke ordening en inrichting. Geen grootse vergezichten meer over hoe Nederland zich ruimtelijk dient te ontwikkelen, geen visie op onze steden, en ook geen visie over de ruimtelijke structuur van dè stedelijke functie bij uitstek: detailhandel.’ Lees verder op de website van RetailActueel.

 

Aart Jan van Duren schrijft graag columns, onder andere voor RetailActueel. Andere columns van zijn hand in RetailActueel vindt u hier.

PUBLICATIE GEPUBLICEERD IN RetailActueel CONTACTPERSOON dr. Aart Jan van Duren aartjan.vanduren@sweco.nl
+31 (0)6 53124683

Dr. Aart Jan van Duren (1965) is principal consultant Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is economisch geograaf en heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van detailhandel.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Column Big boxes, big problems

‘Eén op de drie fysieke winkels sluit binnen vier jaar de deuren’: tegenwoordig een welbekend doemscenario voor de detailhandel. Dit roept meteen beelden op van Lees meer

Column Does size matter?

2012 is nauwelijks begonnen en de specialisten in retailvastgoed buitelen al weer over elkaar heen: de winkelleegstand zal mythische proporties gaan aannemen, door de combinatie Lees meer