Twee keer goed nieuws uit Amsterdam Zuidoost!

nieuws

Bron: Stadsdeel Zuidoost

Amsterdam Zuidoost ondergaat een grondige transformatie. Niet alleen de woongebieden, ook andere delen van het stadsdeel worden (her)ontwikkeld om aantrekkelijker te zijn voor bewoners en bezoekers.

Een van deze projecten is het Hoekenrodeplein, direct ten oosten van het vernieuwde station Bijlmer ArenA. In 2012 heeft Bureau Stedelijke Planning  een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de mogelijkheden voor evenementen op het plein. Op basis hiervan heeft het stadsdeel haar evenementenbeleid aangescherpt en heeft het plein een evenementenbestemming gekregen. Zie hier een samenvatting van onze studie. Op 20 en 21 juni 2014 is het plein feestelijk heropend met een groot evenement voor alle bewoners en betrokkenen.

Daarnaast is aan de Daalwijkdreef begonnen met de herontwikkeling van parkeergarage Develstein tot culinaire hotspot World of Food. World of Food wordt een overdekt eet- en horecatrefpunt waarin de verschillende culturen van Zuidoost samenkomen. Voor dit concept heeft Bureau Stedelijke Planning eind 2013 de ruimtelijke onderbouwing en effectanalyse opgesteld. Onderzocht is wat de effecten zijn van de realisatie van World of Food: zowel in positieve zin (werkgelegenheid, imago, afgeleide bestedingen) als mogelijke effecten op bestaande horecaondernemingen in Zuidoost. Onder andere op basis van deze onderbouwing heeft het project doorgang kunnen vinden.

We zijn blij dat we op deze manier hebben bijgedragen aan de ontwikkelingen in Zuidoost!

PUBLICATIE CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie