‘Work is where the wifi is’: Pieter van der Heijde in talkshow Stadsleven

nieuws

Maandag 25 augustus vond in People’s Place in Amsterdam een live talkshow plaats over de gevolgen van draadloos en footloose werken voor de stedelijke ontwikkeling. ‘Where there’s a signal, there’s is a workplace’. Koffiebars worden kantoren waar gewerkt wordt en kantoren worden koffiebars waar ontmoeting centraal staat. Het aantal m² per werknemer neemt af en het belang van third places neemt toe. Welke gevolgen heeft dat voor onze ruimtebehoefte voor functies in de stad?
Pieter van der Heijde schetste in de talkshow van Tracy Metz de trends en ontwikkelingen op het gebied van het nieuwe werken en third places. Vervolgens vond discussie plaats met Wouter Valkenier (De Ceuvel), José Dol (Volkshotel) en Ronald van den Hoff (Seats2Meet) over hoe zij ‘het nieuwe werken’ zien en op welke manier deze ‘coworking-spaces’ nieuwe energie aan de stad geven.

 

Bekijk hier het visual storyverslag van de avond.

PUBLICATIE Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Werken hoort ook in de stad

In de wijkaanpak was tot op heden weinig aandacht voor het versterken van de lokale economie. De sociale en fysieke aanpak stonden centraal. Daarbij is Lees meer