Lizzy Butink winnaar Marc de Smidt scriptieprijsvraag 2014

nieuws

Op 1 september 2014 ontving Lizzy Butink de eerste prijs voor de Marc de Smidt scriptieprijsvraag van de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. De titel van haar scriptie luidt: “De aantrekkelijkheid van Nederlandse binnensteden als investeringsmilieu voor institutionele vastgoedbeleggers”. Volgens jurylid Pieter van der Heijde, algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning, stak deze scriptie met kop en schouders boven de andere uit. Volgens Van der Heijde is het onderzoek, dat in opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer is uitgevoerd, degelijk en biedt het nieuwe inzichten in de variabelen die bepalend zijn voor de waarde-ontwikkeling van vastgoed in binnensteden. Zo blijkt de aanwezigheid van horeca hier veel invloed op te hebben.

De Marc de Smidt scriptieprijsvraag is ingesteld na het overlijden van Prof. Dr. Marc de Smidt op de relatief jonge leeftijd van 51 jaar. De Smidt was een hoogleraar economische geografie van zeer hoog niveau die veel heeft betekend voor de stedelijke ontwikkeling in Nederland.

 

De scriptie van Lizzy is hier online te bekijken in de universiteitsbibliotheek.

 

Jury Marc de Smidt scriptieprijsvraag

PUBLICATIE Deel deze pagina