Aart Jan van Duren reikt titels ‘Mooiste supermarkt van Nederland’ uit

nieuws

Op 25 november 2014 reikte Aart Jan van Duren op de derde, drukbezochte editie van het supermarktvastgoedcongres in het Van der Valk-hotel in Houten als juryvoorzitter de prijs uit van de mooiste supermarkt van Nederland. Uit de zes genomineerde supermarkten werden uiteindelijk twee winnaars gekozen: de Albert Heijn aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam en de Coop in Stavoren. De eerstgenoemde won de prijs in de categorie transformatie van bestaand vastgoed, de tweede was de mooiste nieuwe supermarkt van het land als het gaat om een zogenaamde greenfield-ontwikkeling.

De Fa. Lindeman, franchisenemers van de Albert Heijn in Amsterdam, kreeg de prijs omdat deze er volgens de jury buitengewoon goed in geslaagd is verschillende afzonderlijke panden samen te voegen tot een voor stadse begrippen grote Albert Heijn-supermarkt. De stijl van de Amsterdamse School is daarbij tot in het kleinste detailniveau in ere hersteld. In de winkel is bovendien op speelse wijze gebruik gemaakt van daglichttoetreding. De Coop in Stavoren betrof een relocatie annex functiesprong vanuit het historische centrum van deze Elfsteden-stad. De bijzondere architectuur van het pand springt volgens de jury in het oog, met name het fraai vormgegeven puntdak met forse overstek. Hiermee vormt het gebouw naar de mening van de jury een verrijking voor haar omgeving. De supermarkt is goed per auto bereikbaar en beschikt zelfs over een aanlegsteiger voor de varende consument. De winkel vormt de eerste stap in een grotere gebiedsontwikkeling met woningen, waardoor de integratie met zijn omgeving de komende jaren zal verbeteren.
 
COOP stavoren

© FOTO COOP Stavoren

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Aart Jan van Duren aartjan.vanduren@sweco.nl
+31 (0)6 53124683

Dr. Aart Jan van Duren (1965) is principal consultant Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is economisch geograaf en heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van detailhandel.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie