A.s.r. vastgoed en NS Stations sluiten intentieovereenkomst over woningontwikkeling Kruisvaartkade Utrecht

nieuws

A.s.r. vastgoedontwikkeling en NS Stations hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk, ten zuiden van station Utrecht Centraal; De Kruisvaartkade. Bureau Stedelijke Planning onderzocht in opdracht van a.s.r. vastgoed de woningmarkt voor dit project en adviseerde over de prijzen voor de diverse woningtypes, zowel in het koop- als in het huursegment.

Het project Kruisvaartkade ligt in de Dichterswijk in Utrecht. Het betreft een strook grond tussen de spoorlijn en het water De Kruisvaart, waar voorheen een rangeerterrein lag. A.s.r. vastgoed gaat hier 200 woningen en appartementen ontwikkelingen, NS Stations draagt zorg voor de aanleg van wegen en een park in de nieuwe woonwijk. Het planconcept gaat uit van appartementen aan de flanken, met daartussen eengezinswoningen. Een deel van de woningen is direct aan De Kruisvaart gelegen, waardoor de bewoners hun boot voor het huis aan kunnen meren.

De ontwikkeling van de nieuwe woonwijk draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van het stationsgebied, waartoe ook de realisatie van het nieuwe treinstation, de ontwikkeling van het bus- en tramstation en de oplevering van nieuwe kantoren behoren. De toekomstige verbinding over het spoor, de Rabobrug, zorgt ervoor dat de binnenstad van Utrecht op 5 minuten lopen bereikbaar is. Kenmerkend voor het planconcept is de ontwikkeling van duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen met goede buitenruimtes. De planontwikkeling vindt gefaseerd plaats in de periode 2016-2019. De komende periode staat voor beide partijen in het teken van verdere uitwerking van de plannen tot een definitief stedenbouwkundig plan en woningontwerp.

Voor meer informatie: Joris Quadflieg, jq@stedplan.nl, 06-12359403

PUBLICATIE CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina