Winkelcentra stadsrand nieuw zorgenkind

nieuws

Reddingsplannen voor de binnenstad volstaan niet. Grote winkelcentra in buitenwijken blijken nog méér risico te lopen. Vergrijzing en een internetgevoelig winkelbestand maken ook gemeenten buiten krimpregio’s kwetsbaar voor leegstand.

Zouden de ambtenaren en bestuurders die over winkelleegstand gaan in gewetensnood hebben verkeerd, tijdens de afgelopen feestmaand? Want wees eerlijk: wie geeft in december niet een cadeau uitgedeeld of uitgepakt dat keurig na een muisklik aan de deur werd bezorgd? Terwijl er nog steeds reden genoeg is om de lokale detailhandel extra zorg en aandacht te geven? Drie recente onderzoeken tonen waar gemeenten staan op dit moment: de komende tien jaar is 14,5 procent minder winkelruimte nodig, binnenstadsvisies botsen met detailhandelsplannen en in grote winkelcentra buiten de binnenstad zit iets grondig fout. Eerst maar eens de vooruitzichten.
Lees verder

PUBLICATIE GEPUBLICEERD IN Binnenlands bestuur Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Parkeerpanel Winkelen en Parkeren

De relatie tussen winkelen en parkeren lijkt vaak ingewikkeld. Om dit te veranderen moet de winkelier verder kijken dan de winkelpui, moet de parkeerexploitant buiten Lees meer