BNSP adviseert het nieuwe provinciebestuur van Noord-Holland

nieuws

Donderdag 9 april 2015 heeft een ronde tafelgesprek plaatsgevonden met de vormers van een nieuwe provinciale coalitie in Noord-Holland. De BNSP was hierbij uitgenodigd om te adviseren over de toekomstige ruimtelijke ordening in de Provincie.

Het BNSP-bestuur, vertegenwoordigd door Pieter van der Heijde en Koen de Boo, adviseerde de politieke partijen om een sterkere regiserende rol te spelen op het gebied van ruimtelijke ordening, maar wel op hoofdlijnen. Hierbij is het van belang om keuzes te maken. Enerzijds waarop gestuurd dient te worden, en waar deregulering en vereenvoudiging van procedures mogelijk is. Anderzijds is het van belang dat de provincie kiest welke knooppunten en centra uitgebouwd of versterkt dienen te worden, welke een nationale of internationale functie hebben of dienen te krijgen en hoe regio’s zich kunnen onderscheiden door versterking van hun unieke karakter. Daarnaast adviseerde hij om sterk in te blijven zetten op transit oriented development en verstedelijking van de Zaanoevers door transformatie van verouderde bedrijventerreinen.

Voor meer informatie: Pieter van der Heijde, pvdh@stedplan.nl

 

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina