Tweedeling in markt vakantiewoningen

nieuws

De verkoop van vakantiehuizen stijgt licht. Maar alleen van nieuwe woningen op moderne vakantieparken. Oudere huizen worden vooral verhuurd aan buitenlandse werknemers.

Op de markt voor vakantiehuisjes en tweede woningen wordt een tweedeling zichtbaar. Terwijl projectontwikkelaars en vakantieparkexploitanten in Nederland weer volop nieuwe vakantiehuizen bouwen of verkopen, staat een groot deel van de oude vakantiewoningen al jaren met een verkoopbordje voor de deur te verpieteren. Dit blijkt uit een rapport dat Bureau Stedelijke Planning heeft gemaakt in opdracht van makelaarsvereniging NVM. In Zeeland zijn vorig jaar ruim 500 nieuwe huisjes neergezet op vakantieparken en ook goeddeels verkocht. Op de Veluwe zijn evenzeer succesvolle vakantieparken verrezen. Vakantiehuizen op de Waddeneilanden blijven onverminderd populair en hebben prijzen per vierkante meter die vergelijkbaar zijn met een appartement in de dure stad Amsterdam. Intussen zijn bungalows op verouderde vakantieparken in de regio Salland (Overijssel), Noord-Brabant en Limburg haast onverkoopbaar.

 

Lees hier het hele artikel op de website van de Volkskrant

 

 

 

PUBLICATIE GEPUBLICEERD IN Volkskrant CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie