BIC is zware klus bij Raad van State

nieuws

De gemeente Eindhoven krijgt er een zware klus aan om het bestemmingsplan voor de Brainport Industries Campus door de Raad van State te loodsen, als het al zover komt. Dat zegt dr. Pieter van der Heijde van Bureau Stedelijke Planning.

”Wij staan daar elke twee weken wel een keer met zo’n zaak. Die win je niet. De Ladder voor Duurzame Verstedelijking is niet voor niets in de wet opgenomen. Eerst moet je aantonen dat er behoefte is, dan dat er geen bestaande alternatieven zijn en dan pas mag je ergens een nieuw bedrijventerrein zoals het BIC aanleggen. Dat ga je niet redden”, aldus de directeur van BSP gisteren in het Techniekhuys op De Run in Veldhoven waar het onderzoek gepresenteerd werd.

Van der Heijde deed onderzoek naar de behoefte aan ruimte voor high tech maakindustrie voor negen ondernemersvereningen uit Eindhoven, Best en Veldhoven. Zij maakten zich zorgen over de komst van het BIC. Ze zagen overal veel leegstand en verloedering wat ook tot problemen leidt.

 

Volledig artikel: Eindhovens Dagblad – BIC is zware klus bij Raad van State

PUBLICATIE GEPUBLICEERD IN Eindhovens Dagblad CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina