Seminar De toekomst van Stadsdeel- en Wijkcentra

nieuws

Donderdag 19 mei 2016 heeft Bureau Stedelijke Planning samen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance het seminar ‘De toekomst van Stadsdeel- en Wijkcentra’ georganiseerd. Het seminar vond plaats in de Q-Factory in wijkwinkelcentrum Amsterdam Oostpoort. De opkomst was groot en zowel de publieke als private organisaties waren goed vertegenwoordigd.

De opening en inleiding op het thema werd verzorgd door dagvoorzitter Pieter van der Heijde, algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning. Op basis van zijn onderzoek naar nieuwe centra in Nederland, waarop hij in 2014 promoveerde, schetste hij hoe de stadsdeel- en wijkcentra in Nederland zijn ontstaan en wat de functionele samenstelling is van deze gebieden. Aart Jan van Duren, adjunct directeur detailhandel en leisure bij Bureau Stedelijke Planning presenteerde vervolgens de resultaten van het  onderzoek naar het functioneren en toekomstperspectief van stadsdeelcentra in Nederland dat Bureau Stedelijke Planning in opdracht van Syntrus Achmea heeft verricht.

Boris van der Gijp, directeur Strategie en onderzoek van Syntrus  Achmea Real Estate & Finance gaf vervolgens een presentatie over het functioneren en de toekomstwaarde van wijkwinkelcentra vanuit het perspectief van de belegger. Dennis Straat, wethouder Economische Zaken van de gemeente Zaanstad schetste de rol van de overheid voor de vernieuwingsopgave van stadsdeel- en wijkcentra. Marije Pouw, senior location strategy consultant bij Albert Heijn, gaf tot slot een voordracht over de betekenis van de wijk- en stadsdeelcentra voor de retailer.

Hieronder kunt u de publicatie ‘Functioneren en toekomstperspectief van de stadsdeelcentra in Nederland’ van Bureau Stedelijke Planning en de presentaties van de sprekers downloaden:

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina

Vitaliteitsscan winkelgebieden

Is mijn winkelgebied vitaal genoeg? De bestedingen, vooral in de non-foodsector, duiken omlaag en online retail neemt een steeds groter aandeel voor zijn rekening. Hoe Lees meer