Positief perspectief winkelcentrum Veersche Poort in Middelburg

nieuws

Solid Stone Investments en Nova Capital hebben het initiatief genomen voor het winkelfonds Veersche Poort CV en belegt in het gelijknamige winkelcentrum in Middelburg. Alvorens het besluit te nemen over deze transactie hebben de partijen Bureau Stedelijke Planning geconsulteerd het toekomstperspectief van het winkelcentrum.

Marktonderzoek is een belangrijke onderlegger voor meer zekerheid over de haalbaarheid van nieuwe winkelprojecten, maar ook voor de toekomstbestendigheid van bestaande projecten. Centraal in de vraag stond een objectief, op onderzoek en deskundigheid gebaseerd oordeel over de huidige functie en het perspectief van winkelcentrum Veersche Poort. Het winkelcentrum Veersche Poort bestaat uit een Albert Heijn supermarkt, Kruidvat, Marskramer, Medsen apotheek, een slijterij en diverse verswinkels, met langjarige huurcontracten. Het winkelcentrum heeft een verhuurbaar vloeroppervlakte van 3.606 m², een groot verzorgingsgebied en ruim voldoende parkeermogelijkheden.

Boodschappencentra zoals Veersche Poort zijn redelijk ongevoelig voor de huidige (negatieve) ontwikkelingen in de detailhandel en daarom interessante objecten voor beleggers. Dat komt omdat het fundament niet wordt gevormd door niet-dagelijks aanbod, maar door de supermarkt en aanvullend dagelijks en frequent benodigd aanbod. Randvoorwaarde is dat boodschappencentra zich weten te onderscheiden in gemak en comfort. Compact, compleet en comfortabel zijn de vaak genoemde 3 C’s van een succesvol boodschappencentrum. Dat betekent dat er een compleet pakket aan dagelijkse benodigdheden te vinden is, dat het winkelcentrum goed bereikbaar is, voor alle vormen van vervoer, en dat er voldoende (gratis) parkeermogelijkheden zijn, bij voorkeur op maaiveld. Daarnaast moet het centrum niet te groot zijn, met luwe uitlopers, en de afstand van de winkels tot het parkeerterrein dient ook niet te groot te zijn, en met winkelwagens gemakkelijk te overbruggen. Veersche Poort voldoet aan nagenoeg alle voorwaarden en er zijn voldoende fysieke mogelijkheden voor verbetering in de toekomst.

 

PUBLICATIE CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

Vitaliteitsscan winkelgebieden

Is mijn winkelgebied vitaal genoeg? De bestedingen, vooral in de non-foodsector, duiken omlaag en online retail neemt een steeds groter aandeel voor zijn rekening. Hoe Lees meer