Bureau Stedelijke Planning viert 20 jarig jubileum met verdere groei

nieuws

Bureau Stedelijke Planning viert haar 20-jarig bestaan. Het onderzoeks- en adviesbureau in stedelijke ontwikkeling laat zien dat een integrale aanpak, met innovatieve en ‘fact based’ adviezen, zorgt voor stabiliteit en groei. Een aanpak die volgens algemeen directeur Pieter van der Heijde naadloos aansluit op de stedelijke ontwikkeling van de toekomst: multifunctionele gebieden waarin wonen, werken, winkelen, zorg en vrije tijd samenkomen. Het bureau met vestigingen in Gouda en Amsterdam voorziet de komende jaren een verdubbeling van het personeelsbestand en opent op 1 oktober 2017 een derde vestiging in Eindhoven.

Bureau Stedelijke Planning heeft sinds de oprichting door Pieter van der Heijde in 1997 een stabiele groei doorgemaakt. Vanuit het kantoor in Gouda was het bureau al vanaf dag een gericht op een integrale aanpak van stedelijke ontwikkelingen. Na het aantrekken van Toine Hooft en Aart-Jan van Duren als adjunct-directeuren Detailhandel en Vrije tijd in 2008 en de opening van een tweede kantoor in Amsterdam in 2009, ging het snel. Ondanks de crisis bleef het bureau stabiel en beleefde daarna zelfs een verdubbeling van het aantal personeelsleden. Met het aantrekken van Frans Wittenberg als adjunct-directeur Wonen twee jaar geleden en de recente aanstelling van Michiel Verlaak als adjunct-directeur Economie en Commercieel vastgoed blijft het bureau op de toekomst gericht. Bureau Stedelijke Planning staat aan de vooravond van opnieuw een verdubbeling van het personeelsbestand en opent op 1 oktober 2017 de deuren van een derde vestiging in Eindhoven.

De integrale aanpak van Bureau Stedelijke Planning onderscheidt zich van andere partijen. Bovendien levert het bureau ‘fact based’ adviezen met een optimale balans tussen realisme en innovatieve oplossingen. En dat betaalt zich uit. Opdrachtgevers van het eerste uur laten zich steeds opnieuw bijstaan en beoordelen de kwaliteit van het geleverde werk al 20 jaar als ‘goed’ tot ‘zeer goed’.

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Vacature: Senior Adviseur Wonen

Bureau Stedelijke Planning zoekt een ondernemende Senior Adviseur Wonen Ben jij die ondernemende senior adviseur, die wil meebouwen aan de groei van ons bureau? Heb Lees meer