Femke Wokke – Senior Consultant Retail

nieuws

In september is Femke Wokke van start gegaan als Senior Consultant Retail in ons team Detailhandel & Leisure. Femke geeft advies op het gebied van locatiestrategie voor retail, zowel voor marktpartijen als de overheid, met als doel een duurzame en toekomstbestendige winkelstructuur in Nederland te realiseren. Momenteel werkt het team onder andere aan een toekomstvisie voor het winkelcentrum in Almere Buiten en aan een centrumplan voor Boekel waar een boodschappencluster met goede horeca en terrassen gerealiseerd moet worden. Femke: “We geven niet alleen advies op papier, maar zijn echt betrokken bij het proces, waarbij alle stakeholders aan bod komen.”

Femke houdt zich bezig met locatiestrategie in de breedste zin van het woord. Van witte vlekkenplannen en aanvalsplannen voor supermarkten: “Waar wil je je vestigen in de toekomst?” tot quick scans en vestigingsplaatsonderzoek voor concrete locaties: “Wat is het omzetpotentieel van deze locatie voor de supermarkt?” Ook levert ze input voor strategische plannen van vastgoedbeleggers. “Hoe kun je je portefeuille diversifiëren zodat deze toekomstbestendig is? We geven advies en overwegingen door actuele trends en ontwikkelingen te vertalen naar een toekomstige strategie. Waar liggen kansen? Wat zijn de risico’s?” Ook winkelgebieden die momenteel niet goed functioneren worden onder de loep genomen. Wat is het huidige verzorgingsgebied? Sluit het aanbod aan op de vraag en hoe kunnen we het winkelgebied aantrekkelijker maken? Femke: “Het eindresultaat moet een breed gedragen visie worden, dus we gaan continue in gesprek met de verschillende stakeholders: gemeente, ondernemers, eigenaren, consumenten.”

“Wat mij vooral zo aanspreekt in dit vakgebied is dat we adviseren over concrete plekken en gebouwen die van betekenis zijn in de levens van mensen; buurtbewoners, ondernemers, bezoekers, toeristen et cetera. Wij mogen eraan bijdragen dat deze plekken en gebouwen worden (her)ontwikkeld, waardoor ze een beetje mooier worden en relevant blijven voor de volgende generatie,” aldus Femke.

“Bureau Stedelijke Planning is een groeiend bureau en een echte kennisorganisatie met collega’s die mij uitdagen. Er hangt een collegiale sfeer en de werkplek aan het IJ in Amsterdam is absoluut inspirerend. We geven niet alleen advies op papier, maar zijn echt betrokken bij het proces, waarbij alle stakeholders aan bod komen. Bovendien is het leuk om afwisseling in projecten te hebben en zowel voor marktpartijen als de overheid te werken. Ik leer te kijken vanuit verschillende perspectieven. Hiervoor heb ik alleen voor commerciële partijen gewerkt en snapte ik eerlijk gezegd bepaalde beslissingen niet vanuit gemeentes/provincies. Door nu ook hun belang te dienen snap ik de complexiteit en de spagaat beter.”

                                                                             

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Aart Jan van Duren aartjan.vanduren@sweco.nl
+31 (0)6 53124683

Dr. Aart Jan van Duren (1965) is principal consultant Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is economisch geograaf en heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van detailhandel.
drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie