Seminar Meer Betaalbare Woningbouw: versnelling nodig!

nieuws

Op donderdag 30 november jl. organiseerde Bureau Stedelijke Planning samen met Stibbe het seminar ‘Meer Betaalbare Woningbouw’. Experts van het Ministerie van BZK, de provincie Noord-Holland, BPD, Stibbe en Bureau Stedelijke Planning gaven deze middag hun visie en praktijkvoorbeelden over mogelijkheden, beperkingen en vernieuwende oplossingen om meer betaalbare woningen te realiseren.

Naar aanleiding van het seminar schreef Bureau Stedelijke Planning een achtergronddossier: ‘Vernieuwende oplossingen meer betaalbare woningbouw’. In dit dossier gaan we dieper in op de problematiek en mogelijke oplossingen die Frans Wittenberg tijdens zijn presentatie op 30 november al kort aanstipte. U kunt het dossier bekijken via onderstaande link:

Achtergronddossier: Vernieuwende oplossingen meer betaalbare woningbouw

Hieronder vindt u de presentaties van de sprekers van het seminar:

Joke Geldhof (gedeputeerde Ruimtelijke ordening en Wonen, provincie Noord-Holland)
Joke-Geldhof-Betaalbaar-wonen-en-de-rol-van-de-provincie

Frans Wittenberg (adjunct-directeur Wonen en Gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning)
Frans-Wittenberg-meer-betaalbare-woningbouw-

Jan van Oosten (advocaat bij Stibbe)
Jan-van-Oosten-Meer-Betaalbare-Woningbouw-juridische-kansen-en-knelpunten

Desirée Uitzetter (directeur gebiedsontwikkeling BPD)
Desirée-Uitzetter-Betaalbaarheid-kansen-en-uitdagingen-voor-ontwikkelaars

 

PUBLICATIE Deel deze pagina

gerelateerde informatie

bron afbeelding: robin schooling

Enquête monitor short stay gemeenten

De vraag naar tijdelijk wonen in Nederland is groot en stijgt snel. Verschillende onderzoeken tonen aan dat circa 1,5 miljoen mensen een tijdelijke woning zoeken. De redenen en achtergronden zijn zeer divers: Lees meer