Omgevingsplan Binckhorst behandeld door het college

nieuws

Het Omgevingsplan voor de Binckhorst in Den Haag is dinsdag 13 maart behandeld door het college. Het college is vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen akkoord gegaan met dit plan. Na de behandeling in de raad kan dit het eerste gebied in Den Haag worden waar een Omgevingsplan van kracht is. Dit zorgt er tevens voor dat ontwikkelingen voor de gedeeltelijke transformatie van dit bedrijventerrein echt kunnen gaan starten.

Een innovatief stuk wetgeving komt tot uitdrukking met dit Omgevingsplan, officieel een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte. Er is namelijk gewerkt met open normen waar de initiatiefnemer zelf een richting kan bepalen binnen de grove kaders van het plan. Op deze manier maken de gebruikers echt het gebied in plaats van de gemeente.

Ook bestaan er geen bestemmingen meer per kavel. Simpelweg kan men stellen dat het niet uitmaakt of er een timmerman of een café naast een woning gevestigd is, als er maar niet te veel geluidsoverlast gegenereerd wordt. Op deze manier ontstaat er een omgevingsklimaat waar elk type activiteit rekening met elkaar moet houden. Dit resulteert dan weer in een gemengde stadswijk met veel kwaliteit.

Bureau Stedelijke Planning heeft via projectleider Floris Taphoorn meegewerkt aan de productie van het innovatieve Omgevingsplan Binckhorst. Vooral op de economische paragraaf heeft Floris veel input gegeven.

 

Foto Jurriaan Brobbel

PUBLICATIE CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie