KFC OPENT NAJAAR 2018 EERSTE RESTAURANT IN DEN BOSCH

nieuws

KFC Den Bosch impressie XS architecten

Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) opent in het najaar van 2018 zijn eerste vestiging in ’s-Hertogenbosch. Op de Bossche WoonBoulevard komt een restaurant van 800 m² inclusief Drive Thru. Bureau Stedelijke Planning heeft in opdracht van Rockspring (red: inmiddels overgenomen door Patrizia) de onderbouwing geleverd voor de omgevingsvergunning voor afwijken van het bestemmingsplan. Daarnaast is het initiatief ook getoetst aan de Ladder voor Duurzame Verstedelijking.

De Bossche WoonBoulevard is met 33 winkels van in totaal 50.000 m² en 1.700 gratis parkeerplaatsen de grootste woonboulevard in de regio. De belangrijkste trekkers van de woonboulevard zijn de in juni 2015 geopende Media Markt en de Praxis Megastore. Verder beschikt de boulevard over een breed aanbod keuken-, badkamer-, slaapkamer-, vloer- en tegelspecialisten, met bekende namen als Leen Bakker, Pronto Wonen, Jysk en Kwantum. De Bossche WoonBoulevard bedient 604.400 inwoners, waarvan 151.600 in de gemeente ’s-Hertogenbosch en 452.800 in de regio tot 20 autominuten.

Horeca draagt bij aan de versterking van de recreatieve functie en diversiteit van de woonboulevard en veraangenaamt en verlengt het bezoek. Uit onze analyse bleek dat het huidige horeca-aanbod op de Bossche woonboulevard laag en eenzijdig van aard is. De komst van KFC is dan ook een welkome aanvulling. Het maakt het horeca-aanbod in de Bossche WoonBoulevard in hoge mate complementair en onderscheidend ten opzichte van het aanbod in de stad en regio. Dit geldt zowel voor het type aanbod als het concept, de functie, het verzorgingsgebied en de doelgroep.

Van aantasting van het woon- en leefklimaat of ondernemersklimaat is dan ook geen sprake. Sterker nog, deze verbetert juist. We concludeerden dat het initiatief de toets aan de Ladder voor Duurzame Verstedelijking kan doorstaan. En met succes. Vastgoedmarkt publiceerde recent een artikel (16 oktober 2018) dat KFC dit najaar nog haar deuren opent op de Bossche WoonBoulevard.

Impressie XS Architecten

PUBLICATIE CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina