Bedrijventerrein Willem Alexander Roermond bijna 100% duurzaam en circulair

nieuws

Bedrijventerrein Willem Alexander in Roermond behoort tot de meest duurzame en circulaire bedrijventerreinen van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning uit Eindhoven in opdracht van bedrijvenvereniging Willem Alexander. De omzet op het bedrijventerrein is 90% duurzaam en circulair gerelateerd. Dat komt overeen met 540 tot 630 miljoen euro omzet.

Uit het onderzoek blijkt dat het bedrijventerrein meer dan gemiddeld bijdraagt aan de circulaire economie in Nederland. Het bedrijventerrein ligt aan de Maas. Jaarlijks worden er 2,5 miljoen ton goederen over het water aan- en afgevoerd. Het aandeel logistieke bedrijven is laag op het bedrijventerrein, er is veel maakindustrie en recycling gevestigd. De bedrijven zijn voornamelijk actief in de sectoren metaal, papier en bouw. De omzetten van de grootste bedrijven zijn voor bijna 100 % duurzaam en circulair gerelateerd. Hiermee behoort het bedrijventerrein tot de absolute top van de meest duurzame en circulaire bedrijventerreinen in Nederland.

Het resultaat is met verbazing en trots ontvangen door de bedrijven op Willem Alexander. “We zijn trots dat we met de bedrijven op ons terrein zo’n grote bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid en circulariteit”, aldus een woordvoerder. Ook de gemeente Roermond is blij verrast dat binnen haar gemeentegrens een van de meeste duurzame bedrijventerreinen van Nederland ligt. De ambitie van het bedrijventerrein is om het duurzaamheidgehalte in de toekomst nog verder te vergroten.

Het resultaat van het onderzoek is uitgedrukt in een Infographic.

Over Bedrijventerrein Willem Alexander
Ligging in Midden-Limburg, 60 ha groot, 65 bedrijven, 1.000 arbeidsplaatsen.

Vragen of meer informatie?
Bureau Stedelijke Planning was betrokken bij het opzetten van de infographic. Daarnaast is collega Anita van Limpt (Senior Project- en Procesmanager van Bureau Stedelijke Planning) als projectleider bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) betrokken bij de ontwikkeling van een Ontwikkelplan voor bedrijventerrein Willem-Alexander voor de gemeenten en ondernemers. Neem contact met ons op via 0182-689416.

PUBLICATIE CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie