Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar in Raad van Advies Bureau Stedelijke Planning

nieuws

Affourtit Bodewes Buitelaar Raad van Advies Bureau Stedelijke Planning

Edwin Buitelaar, Wienke Bodewes en Pieter Affourtit. Raad van Advies Bureau Stedelijke Planning.

Bureau Stedelijke Planning B.V. heeft een Raad van Advies aangesteld bestaande uit Pieter Affourtit (voormalig CEO WPM Groep), Wienke Bodewes (voormalig CEO Amvest) en Edwin Buitelaar (hoogleraar Universiteit Utrecht en senior onderzoeker PBL). Met de kennis en ervaring van deze experts versterkt het sterk groeiende adviesbureau haar expertise en slagkracht op het gebied van stedelijke ontwikkeling.

De sterke groei van Bureau Stedelijke Planning houdt aan; inmiddels heeft het bureau 40 medewerkers. Het aanstellen van een Raad van Advies is dan ook een logische volgende stap. Pieter van der Heijde, algemeen directeur Bureau Stedelijke Planning: “Wij zijn blij met de komst van Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar in onze Raad van Advies. Hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van wonen, werken, winkelen en vrije tijd vanuit verschillende soorten organisaties zal in belangrijke mate bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het bureau op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Hierbij zal in toenemende mate het accent liggen op integrale gebiedsontwikkeling”.

Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar
Onder leiding van Pieter Affourtit groeide de WPM Groep uit tot een van de grootste commerciële vastgoedorganisaties van Nederland. Sinds de  verkoop van WPM Groep richt Affourtit zich als consultant op de kwaliteitsverbetering van (winkel)vastgoed, adviseert hij directies van vastgoed- en adviesbedrijven, is fellow aan de Amsterdam School of Real Estate en bestuurder/directeur van de VVE winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam. Affourtit: “De actuele complexe retailmarkt vraagt om een sterk integrale benadering bij de ontwikkeling van visie en beleid voor de aantrekkelijke en vitale stad. Bureau Stedelijke Planning is bij uitstek het adviesbureau dat in dit proces een belangrijke rol kan spelen.“

Na een periode van 11 jaar als CEO bij Amvest is Wienke Bodewes op 1 oktober 2018 teruggetreden. Voorheen was Bodewes onder andere directeur projectontwikkeling bij Ymere en bestuursvoorzitter bij Neprom. Bodewes heeft in deze functies uitgebreide kennis opgebouwd op het gebied van woningbeleggingen en de ontwikkeling van woningen, woongebieden en zorgvastgoed. Bodewes: “Ik ken Bureau Stedelijke Planning als een zeer ervaren adviesbureau met een gedegen reputatie. Een bureau dat groeit, onder andere op het gebied van gebiedsontwikkeling. Het is boeiend deel uit te maken van die groei.”

Edwin Buitelaar is bijzonder hoogleraar grond- en vastgoedontwikkeling bij de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht, research fellow bij de Amsterdam School of Real Estate en senior onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Buitelaar heeft veel wetenschappelijke kennis en ervaring op het gebied van gebiedsontwikkeling en grondmarkt en -beleid. Buitelaar: “Ik zie het vooral als mijn taak om met Bureau Stedelijke Planning mee te denken over hoe het zich kan versterken op het complex speelveld tussen kennis en wetenschap enerzijds en beleid en maatschappij anderzijds.”

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

nieuwe woonvormen

Opkomst nieuwe woonvormen

Voor een groeiende groep mensen is wonen meer dan een traditioneel appartement of grondgebonden woning. We worden steeds flexibeler, zowel qua relaties, werk, mobiliteit als Lees meer