Bureau Stedelijke Planning op de PROVADA 2019

nieuws

PROVADA 2019

Van 4 tot en met 6 juni 2019 vindt de 15e editie van de PROVADA plaats. De adviseurs van Bureau Stedelijke Planning zijn ook dit jaar aanwezig op de PROVADA en ontmoeten u graag. Algemeen directeur Pieter van der Heijde en adjunct-directeur Aart Jan van Duren nemen bovendien deel aan paneldiscussies van Lidl Nederland, Ten Brinke Group en RICS. Zie onderstaand voor een overzicht van de sessies waar zij aan deelnemen.

RICS paneldiscussie – De toekomst van de vastgoedprofessie
Dinsdag 4 juni om 15:00 uur, Stand PropertyNL, Hal 12

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren en de vastgoedmarkt moet daarin meegaan. Hoe zien experts uit het vakgebied de toekomst van steden, vastgoed, samenwerking, big data, innovatie en de vastgoedprofessie? In een paneldiscussie legt RICS deze fundamentele thema’s voor aan Pieter van der Heijde (Algemeen Directeur Bureau Stedelijke Planning b.v.), Ger Baron (Chief Technology Officer bij gemeente Amsterdam), Jeroen Jansen (Research Manager bij Bouwinvest), Allard van Spaandonk (Chief Investment Officer Bouwinvest REI). Moderator Paul Wessels PropertyNL).

Eerder beschreven de leden van de RICS werkgroep Research & Innovatie in 8 korte essays een aantal fundamentele thema’s die draaien om veranderingen. Deze vormen de basis van de discussie.

Ten Brinke debat woningbouwversnelling
Woensdag 5 juni van 11.30 – 12.00 uur op de stand van Ten Brinke: hal 12 stand 00.

De krapte op de woningmarkt is historisch hoog. De roep om versnelling van woningbouwplannen neemt toe. Hoe pakken we dat aan? Ten Brinke gaat op zoek naar de knelpunten, oplossingen en ‘best practices’ voor woningmarktversnelling in een debat met woningmarktexperts uit verschillende vakgebieden.

Pieter van der Heijde (Bureau Stedelijke Planning) treedt op als debatleider. Met Edwin ten Brinke (directeur Ten Brinke Vastgoedontwikkeling), makelaar Pieter van Sandvoort (Van Sandvoort Makelaars Eindhoven) en Mattijs Rommelse (projectleider Gemeente Rotterdam in het panel.

Lidl Arena-sessie Detailhandel
Woensdag 5 juni, om 14:00 uur in de Arena in Hal 12

Wat is de impact van supermarkten in buitengebieden? Op welke manieren kan er maatschappelijke waarde en een kwaliteitsimpuls worden gegenereerd voor de omgeving? Lidl Nederland organiseert woensdag 5 juni een arena-sessie detailhandel over de toekomst van het buitengebied. Collega Aart Jan van Duren neemt als Retail expert deel aan de paneldiscussie. Want hoe zit het met ruimtelijk beleid en samenwerken?

Meer informatie?
Neem contact op met Pieter van der Heijde (pvdh@stedplan.nl / 0182-689416) of Aart Jan van Duren (ajvd@stedplan.nl / 020-6254267).

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Aart Jan van Duren aartjan.vanduren@sweco.nl
+31 (0)6 53124683

Dr. Aart Jan van Duren (1965) is principal consultant Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is economisch geograaf en heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van detailhandel.
dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Binnensteden in suburbane gebieden

De ontwikkeling van nieuwe suburbane woon-werk-winkelcentra vermindert de druk op de centrale stad. Bovendien versterken we daarmee het multifunctionele karakter van onze suburbs. Ze worden Lees meer