Vijf nominaties voor ‘mooiste supermarkt 2019’

nieuws

AH Huissen_Beste supermarkt 2018

Albert Heijn Huissen. Winnaar 'Mooiste supermarkt van Nederland 2018'

Vijf supermarkten hebben de finale van de verkiezing ‘Mooiste nieuwe supermarkt van Nederland 2019’ gehaald.

De vijf genomineerden, die vandaag bekend zijn gemaakt, komen uit een lijst met 10 supermarkten van zes verschillende formules. Ze zijn voor deze achtste editie van de verkiezing ‘Mooiste nieuwe supermarkt van Nederland’ geselecteerd door een vakjury onder leiding van Aart Jan van Duren, principal consultant bij Bureau Stedelijke Planning. De vijf winkels zijn gekozen op basis van een meervoudig locatiebezoek. Iedere supermarkt is beoordeeld op criteria zoals vormgeving, functionaliteit duurzaamheid en toekomstwaarde. Het betreft supermarkten die niet eerder dan 2018 zijn opgeleverd. Aart Jan: ”Hoe verschillend de finalisten onderling ook zijn, allen onderscheiden zich in de kwaliteit van het ontwerp, en in de meerwaarde die ze voor hun omgeving bieden. De jury was dan ook unaniem in zijn keuze voor deze vijf.”

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):

  • Lidl-Stationsplein in Aalsmeer
  • Plus-Dubbelsteynlaan in Dordrecht
  • Albert Heijn-Verzetstraat in Koog aan de Zaan
  • Coop-Burghard van de Bergstraat in Nijmegen
  • Jumbo-Sint Jobsplein in Weert

De winnaar van de uitverkiezing ‘mooiste supermarkt van Nederland 2019’ wordt tijdens het Supermarktvastgoedcongres op donderdag 7 november 2019 bekend gemaakt. Binnenkort worden de genomineerde locaties door de voltallige jury bezocht en opnieuw beoordeeld op functionaliteit, duurzaamheid, vormgeving en toekomstwaarde.

In 2018 was Albert Heijn in Huissen de winnaar van de uitverkiezing.

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Aart Jan van Duren aartjan.vanduren@sweco.nl
+31 (0)6 53124683

Dr. Aart Jan van Duren (1965) is principal consultant Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is economisch geograaf en heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van detailhandel.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie