Seminar De Europese Dienstenrichtlijn ‘Na Appingedam’

nieuws

Dienstenrichtlijn

Op dinsdag 5 november organiseren Bureau Stedelijke Planning en Stibbe gezamenlijk het seminar De Europese Dienstenrichtlijn ‘Na Appingedam’. Jan van Oosten (advocaat bij Stibbe) en Toine Hooft (Principal Consultant Retail bij Bureau Stedelijke Planning) interpreteren samen met de aanwezigen de meest recente relevante jurisprudentie over de Europese Dienstenrichtlijn en de gevolgen voor de praktijk. Hoe onderbouwen we vestigingsbeperkingen ‘Dienstenrichtlijn-proof’? Algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning Pieter van der Heijde neemt het dagvoorzitterschap op zich.

De Europese Dienstenrichtlijn ‘Na Appingedam’

Op 24 juli 2019 is de einduitspraak in de zaak Appingedam gepubliceerd. De gemeente Appingedam mag reguliere winkels verbieden om zich te vestigen op een woonboulevard aan de rand van de stad. De nieuwe onderbouwing van deze brancheringsregeling voldoet aan de eisen van de Europese Dienstenrichtlijn. Inmiddels is er meer jurisprudentie van de Raad van State verschenen over de betekenis van de Dienstenrichtlijn voor brancheringsregels en andere vestigingsbeperkingen. Ook is op 10 oktober jl. de leidraad ‘Hoe om te gaan met de Dienstenrichtlijn in ruimtelijk detailhandelsbeleid‘ verschenen. Bureau Stedelijke Planning en Stibbe maken tijdens het seminar De Europese Dienstenrichtlijn ‘Na Appingedam’ op dinsdag 5 november gezamenlijk de balans op: waar staan we nu?

Voor wie?
Specifiek bedoeld en interessant voor ontwikkelaars van commercieel vastgoed, retailers en EZ- en RO-ambtenaren van gemeenten en andere overheden.

Wanneer?
Dinsdagochtend 5 november van 9:30 tot 13:00 uur, inclusief netwerklunch

Waar?
De Lichtfabriek, Hoge Gouwe 189, 2801 LE Gouda

Aanmelden of meer informatie?
Voor meer informatie of aanmelden stuurt u een mail naar mvdb@stedplan.nl 

 

PUBLICATIE CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie