Dick van der Harst Associate Partner Gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning

nieuws

Per 1 januari heeft Dick van der Harst zich als Associate Partner aangesloten bij Bureau Stedelijke Planning B.V.. Dick heeft tientallen jaren ervaring als projectdirecteur van gebiedsontwikkelingen als Wateringse Veld en de Binckhorst in Den Haag, Schiphol Trade Park in Hoofddorp en (per heden) Green Park Aalsmeer. Daarnaast was hij directeur Realisatie bij SADC en werkte hij als stedenbouwkundige, (project)manager en (project)directeur bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag. Dick gaat bij Bureau Stedelijke Planning aan de slag met strategische advisering en project- en procesmanagement voor gebiedsontwikkelingen.

Dick van der Harst is met bijna 40 jaar ervaring expert in het managen van gebiedsontwikkelingen. Hij heeft diverse VINEX- en werklocaties en transformaties tot stand gebracht. Door de jaren heen was Dick onder andere betrokken bij de VINEX-operatie in Haaglanden als hoofd VINEX van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van Den Haag en als projectdirecteur van onder meer Wateringseveld. Hij werkte aan de ontwikkeling van bedrijventerreinen als directeur Plaspoelpolder, Harnaschpolder en Forepark en als directeur realisatie en projectdirecteur bij SADC aan de gebiedsontwikkelingen rond Schiphol. Als directeur van diverse ontwikkelcombinaties opereerde hij zowel namens betrokken gemeenten als (markt)partijen Schiphol Real Estate, BPD en Bouwinvest.

Pieter van der Heijde, algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning: “Wij zijn heel blij met de komst van Dick van der Harst naar ons bureau. Met zijn indrukwekkende expertise op het gebied van gebiedsontwikkeling, ontwikkelingsstrategie en publiek private samenwerking is hij een belangrijke versterking voor ons bureau. Dit is met name van belang voor onze consultancy en project- en procesmanagementactiviteiten die wij in toenemende mate richten op gebiedsontwikkelingen.

Dick van der Harst: “Bureau Stedelijke Planning is voor mij interessant omdat zij gebiedsontwikkeling weer op de agenda wil zetten. BSP beseft dat gebiedsontwikkeling meer moet zijn dan de som van ruimtelijke projecten in een gebied. De ambitie om op dit terrein wat te betekenen in Nederland spreekt mij enorm aan.”

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina

Gebiedsvisie en ontwikkelingsstrategie

De beoogde ontwikkeling en het proces van een centrum- of gebiedsontwikkeling vertalen wij in een gebiedsvisie met ontwikkelingsstrategie. Bureau Stedelijke Planning doet dit met gespecialiseerde Lees meer

Strategische advisering

Hoe ontwikkelt u een bruisend nieuw centrum, een aantrekkelijke woonwerklocatie of een aangename woonbuurt? Bureau Stedelijke Planning adviseert u graag op welke wijze uw centrum Lees meer