Bureau Stedelijke Planning organiseert webinar innovatieve woon- en werkmilieus

nieuws

Op 28 mei 2020 van 10:00 tot 11:00 uur organiseert Bureau Stedelijke Planning het webinar ‘Vergroot uw aantrekkingskracht met innovatieve woon- en werkmilieus’. De aantrekkelijkheid van een gemeente staat of valt met het aanbod van spannende woon- en werkmilieus. Plekken waar wonen en werken als vanzelf met elkaar zijn vervlochten en bruisen van de energie. Deze gebieden zijn magneten voor bewoners en bedrijven. En daarmee onmisbaar voor elke gemeente.  In dit webinar delen Joris Quaedflieg (managing consultant werken) en Frans Wittenberg (managing consultant wonen) hun ervaringen en visie op de succesvolle ontwikkeling van aantrekkelijke woon- en werkmilieus. 

Een krachtige functiemix: inspirerende voorbeelden
Wat opvalt is dat in deze gebieden naast kantoren juist ook bedrijvigheid uit bijvoorbeeld de innovatieve en ambachtelijke maakindustrie, bouw en stadslogistiekinstallatie zit. Werken en wonen gaan hand in hand. Horeca en cultuur zijn ook belangrijke ondersteunende onderdelen. De juiste mix van bedrijvigheid samen met een uitgekiend woningprogramma en voorzieningen luistert nauw.

In het buitenland zijn al veel interessante voorbeelden van innovatieve woon- en werkmilieus, bijvoorbeeld in Kopenhagen, San Francisco, België en London. Daar kunnen we voor de Nederlandse situatie veel van leren. Ook in ons land ontstaan de eerste voorbeelden, zoals Merwevierhavens, het Kabeldistrict en Hamerkwartier.

Succesvolle ontwikkeling van aantrekkelijke woon- en werkmilieus
Bureau Stedelijke Planning adviseert gemeenten en marktpartijen bij de ontwikkeling van innovatieve woon- en werkmilieus.

In het webinar leert u:

  • Wat aantrekkelijke plekken en randvoorwaarden zijn.
  • Wie er willen wonen en werken in deze nieuwe stedelijke milieus.
  • Hoe groot de vraag is.
  • Wat een krachtige functiemix is.
  • Van ervaringen in binnen- en buitenland.

U krijgt zeven cruciale tips voor succes en versnelling in het ontwikkelen van een innovatief woon- en werkmilieu in uw gemeente. Uiteraard is er ook volop mogelijkheid om vragen te stellen.

Benieuwd hoe u de aantrekkingskracht van uw gemeente, ontwikkeling of terrein kunt vergroten?

U kunt zich hier aanmelden voor het webinar. Beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.

PUBLICATIE CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina