Masterclass Supermarkten in grootstedelijk transformatiegebied 30 september – wegens succes herhaald

nieuws

De BSP masterclass ‘Supermarkten in grootstedelijk transformatiegebied’ wordt op woensdag 30 september 2020 wegens succes herhaald. Hoe doen bewoners van de nieuwe hoogstedelijke stadswijken hun dagelijkse boodschappen in 2030? En hoe passen we de supermarkt in deze omgeving zodanig in dat er een levendige stadswijk ontstaat? 

Deze masterclass vindt plaats op ons kantoor in Amsterdam. We houden de groepsgrootte beperkt, zodat we deze fysieke bijeenkomst op een veilige manier en binnen de geldende regels omtrent Covid-19 kunnen organiseren.  

Een groot deel van de enorme woningbouwopgave in de grote steden in Nederland zal binnenstedelijk worden ingevuld. Oude bedrijventerreinen verkleuren naar gemengde woon-werkgebiedenIn hoge dichtheden, met een bescheiden rol voor de auto en met een volstrekt andere winkelstructuur dan we uit de VINEX-opgave kennen. Een structuur waarin de supermarkt op een totaal andere manier dan in de traditionele wijkwinkelcentra dient te worden ingepast. 

Die opgave gaat gepaard met veel vragen. Creëer je een centrum of een winkelstraat? Ga je naar een grofmazige structuur met concentratie van alle voorzieningen op één locatie, of strooi je het aanbod als confetti over de stadswijk heenHoe ga je om met parkerenEn hoe bevoorraad je de winkels in deze autoluwe wijken? 

Masterclass ‘Supermarkten in grootstedelijk transformatiegebied’
Na geslaagde bijeenkomsten eind vorig jaar en begin dit jaar geven we opnieuw een inkijk in het antwoord op deze vragen tijdens onze masterclass op woensdag 20 september 2020. Bureau Stedelijke Planning ondersteunde voor verschillende grote ontwikkellocaties (o.a. Amstel III in Amsterdam Zuidoost, Haven Stad in Amsterdam Westpoort en de Merwedekanaalzone in Utrecht) de gemeente bij het opstellen van een visie op de gewenste structuur van commerciële voorzieningen voor deze nieuwe wijken. We delen onze visie op deze opgave en gaan actief met u aan de slag. Samen brengen we de gewenste voorzieningen letterlijk in kaart en geven we vorm aan de boodschappengebieden van de toekomst.

Voor wie?
Deze masterclass is interessant voor beleidsmedewerkers en projectmanagers van gemeenten, supermarktorganisaties en -ondernemers, ontwikkelaars en beleggers in winkelvastgoed.

Door wie?
De Masterclass wordt verzorgd door Femke Wokke en Aart Jan van Duren, Principal Consultants Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning.

Aanmelden
Aanmelden voor deze masterclass kan via de volgende link

Wanneer    Woensdag 30 september 2020 tussen 8:30 en 12:00 uur, inclusief ontbijt

Waar          Bureau Stedelijke Planning, Silodam 1E, 1013AL Amsterdam

Kosten       250 euro

Deze BSP Masterclass liever als in-company training volgen? Dat kan uiteraard ook! Neem contact op met Aart Jan van Duren (ajvd@stedplan.nl / 020-6254267) voor de mogelijkheden. 

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Aart Jan van Duren aartjan.vanduren@sweco.nl
+31 (0)6 53124683

Dr. Aart Jan van Duren (1965) is principal consultant Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is economisch geograaf en heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van detailhandel.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Visie commerciële voorzieningen Zuidas

/ Gemeente Amsterdam

De Amsterdamse Zuidas is de laatste twee decennia uitgegroeid tot een internationale toplocatie waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Het gebied ontwikkelt zich steeds meer Lees meer