BSP Masterclass ‘Met Design Thinking naar innovatieve woon-werkmilieus’

nieuws

Op dinsdag 22 september 2020 organiseert Bureau Stedelijke Planning de masterclass ‘Met Design Thinking naar innovatieve woon-werkmilieus’.

Hoe creëer je een vastgoedproduct dat nog niet bestaat?

U wilt toekomstbestendige, succesvolle gemengde stedelijke milieus ontwikkelen. Bijvoorbeeld bij woningbouwontwikkelingen op verouderde bedrijventerreinen. Bij dit nieuwe type milieu horen ook nieuwe vastgoedproducten. Aspecten als hinder, aantrekkelijke plinten, functiesynergie en financierbaarheid spelen een grotere rol dan bij traditionele stedelijke milieus.

Maar hoe kom je tot een nieuw type stedelijk milieu en vastgoedproduct dat nog niet bestaat? Dat is precies wat wij samen met u aanpakken tijdens deze masterclass Design Thinking voor gemengde woon-werkmilieus. Met een kleine groep deelnemers (Corona-proof) verkennen én ontwikkelen we nieuwe vastgoedproducten en stedelijke omgevingen waarin woon- en werkdoelgroepen optimaal samenkomen.

Deze Masterclass is de volgende verdiepingsslag in onze reeks over gemengde stedelijke milieus. Elke plek, elke stad, elke economie vraagt om een andere aanpak. De match tussen de doelgroepen is belangrijk. Wie gaat waar welke doelgroepen aanspreken en wat willen deze doelgroepen? Om deze vraag te beantwoorden is Design Thinking een uitgekiend instrument dat nog niet veel wordt toegepast in stedelijke ontwikkeling.

Design Thinking is exploratief onderzoek: een wereld verkennen die nog niet bestaat en het ontdekken van nieuwe producten mét de wensen en eisen van de doelgroep voor ogen. In de masterclass geven wij onze visie en tools voor het bij elkaar brengen van marktonderzoek en de zachte insights in de doelgroepen en conceptontwikkeling met Design Thinking. Wij laten zien hoe met goed marktonderzoek de omvang en samenstelling van nieuwe doelgroepen in beeld kan worden gebracht. We laten (inter)nationale voorbeeldprojecten zien en bespreken kansrijke en verschillende type locaties, van bedrijventerreinen aan de randen van de stad tot verouderde terreinen tegen de binnenstad aan. We geven onze leerpunten uit de lopende ontwikkelingen waar wij bij betrokken zijn.

Na deze introductie gaat u zelf aan de slag met Design Thinking. Welke vastgoedconcepten passen er in uw woon-werkmilieu? Wat is de behoefte van uw doelgroep? Samen met de groep gaan we twee uur lang ontwerpen en klussen aan de ingebrachte cases.

Waarom deze masterclass?

  • Kennis maken met inzet van Design Thinking in marktonderzoek en stedelijke ontwikkeling.
  • Verdieping en inspiratie voor uw eigen case: twee uur lang ontwerpen, klussen en nadenken over nieuwe vastgoedproducten.
  • Lessen uit de praktijk voor succesvolle woon-werkmilieus.
  • Handvatten voor een effectieve uitwerking van uw eigen gemengde stedelijke milieus.

Voor wie?
De Masterclass is interessant voor beleidsadviseurs en projectmanagers van gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en vastgoedeigenaren.

Wanneer: dinsdag 22 september van 14:00 tot 17:00 uur, aansluitend borrel

Waar: Zeewaardig Service Design, Overblaak 57, 3011MH Rotterdam

Kosten: 300 euro

Aan de slag met nieuwe vastgoedproducten voor uw woon-werkmilieu?

Meld u aan via de volgende link:
https://www.stedplan.nl/aanmelden-masterclass-met-design-thinking-naar-innovatieve-woon-werkmilieus/   

Expertise in programma-advies en productontwerp
Tijdens deze masterclass bundelen Bureau Stedelijke Planning en Zeewaardig hun krachten. Bureau Stedelijke Planning adviseert gemeenten en marktpartijen bij de ontwikkeling van innovatieve woon- en werkmilieus. Experts Joris Quaedflieg (managing consultant economie) en Frans Wittenberg (managing consultant wonen) delen tijdens deze masterclass hun ervaringen met programma-advies en marktonderzoek voor gebiedsontwikkelingen als Merwevierhavens in Rotterdam, Laakhaven in Den Haag en het Kabeldistrict in Delft. Zeewaardig ontwerpt methoden om samen complexe vraagstukken creatief op te lossen. Bjørn van Raaij (Strategic Service Designer & Founder) is expert in Design Thinking, productontwerp en service design. Hij gaat samen met de deelnemers aan de slag met nadenken vanuit de behoefte van de doelgroep: wat is een product en hoe moet het eruit zien?

Liever een incompany training?
Deze BSP Masterclass liever met uw collega’s als incompany training volgen? Dat kan uiteraard ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

PUBLICATIE CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina