Masterclass Waarmaken woningbouwambities: snel en betaalbaar bouwen

nieuws

Op donderdag 29 oktober organiseert Bureau Stedelijke Planning de digitale masterclass ‘Waarmaken woningbouwambities: snel en betaalbaar bouwen’. De vraag naar nieuwe woningen in Nederland is groot en stijgt snel. Verschillende onderzoeken verwachten dat de woningproductie daalt de komende jaren in plaats van te stijgen. Gemeenten worstelen met eigen woningbouwprognoses die niet gehaald worden en hebben moeizame gesprekken met provincies over nieuwe locaties. Hoe hier mee om te gaan? Daarnaast is betaalbaarheid van nieuwbouw een belangrijk issue en overwegen veel gemeenten weer een actief grondbeleid te gaan voeren. Dit heeft echter veel voeten in de aarde. Door jarenlange bezuinigingen blijken gemeenten hier niet of nauwelijks toe in staat.

In onze praktijkgerichte Masterclass leert u in een kleine groep hoe u zo slim mogelijk kunt omgaan met het waarmaken van de woningbouwambitie en betaalbaar bouwen. Bovendien ontvangt u na afloop van de Masterclass de ‘Gouden Tips waarmaken woningbouwambitie’. Direct toepasbaar in uw eigen praktijk.

 

Waarom deze masterclass?

  • Realistische en betrouwbare prognoses
  • Leer kwalitatief programmeren
  • Antwoord op de vraag: “Hoe krijg ik betaalbare nieuwbouw?”
  • U ontvangt de toolbox versnelling woningbouw
  • Aan de slag met uw eigen casus

Voor wie?
De Masterclass is interessant voor iedereen die meer wil weten over versnelling van woningbouw. Beleidsadviseurs, projectmanagers en managers Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeenten. Daarnaast interessant voor woningcorporaties en ontwikkelaars.

Door wie?
De Masterclass wordt verzorgd door Corinne Vermeulen en Frans Wittenberg. Als gastspreker zal Lex Brans van de Metropool Regio Amsterdam vertellen over zijn ervaringen met versnelling van woningbouw in de grootste metropool van ons land, waar de marktdruk extreem hoog is. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Frans Wittenberg op 06-20281064 of fw@stedplan.nl


Wanneer: Donderdag 29 oktober van 13:30 tot 16:30 uur

Waar: omgeving Utrecht Digitaal via Zoom

Kosten:  €250 €200

Aanmelden?
Meld u aan via ons inschrijfformulier

 

Deze Masterclass liever met uw collega’s als in-company training volgen? Dat kan uiteraard ook! Neem contact op met Frans Wittenberg voor de mogelijkheden.

Benieuwd naar onze andere Masterclasses? Klik hier voor een overzicht van de thema’s die u in 2020 van ons kunt verwachten!

PUBLICATIE Deel deze pagina