Wegens succes herhaald: 22/4/21 masterclass kansrijke woonzorgconcepten

nieuws

Op donderdag 22 april 2021 organiseert Bureau Stedelijke Planning opnieuw de digitale BSP masterclass ‘kansrijke woonzorgconcepten’. De realisatie van nieuwe woonvormen voor ouderen is noodzakelijk. We hebben te maken met een dubbele vergrijzing, de wens om langer zelfstandig thuis te wonen en overheidsbeleid dat hier op inzet. Er ontstaat een fors tekort aan geschikte woningen voor ouderen. Het is de bedoeling dat gemeenten in 2021 met een woonzorgvisie komen om huidige knelpunten inzichtelijk te maken. Tegelijkertijd benadrukt de coronacrisis het belang van collectieve woonvormen voor eenzame ouderen. Het gaat niet alleen om processen, beleid en geld. Wat willen ouderen? Hoe ziet het huidig landschap woonzorgconcepten eruit? Welke innovatieve concepten zijn er? En hoe kun je deze in de praktijk brengen?

In onze digitale Masterclass ‘kansrijke woonzorgconcepten’ op donderdag 22 april nemen we u op interactieve wijze mee in het huidige aanbod woonzorgconcepten, van zelfstandig naar collectief. Ook geven we u tools en handvatten hoe u innovatieve woonzorgconcepten organiseert en stuurt in uw werkgebied. Na afloop bent u goed op de hoogte van het huidige woonzorglandschap en de nieuwste trends. Ideaal voor het opstellen van de woonzorgvisie.

Waarom deze masterclass?

  • Hoe werkt het ook al weer? Een korte duikvlucht in het woonzorglandschap.
  • Heldere categorisering van de belangrijkste aanbieders en woonzorgconcepten.
  • Inspirerende voorbeelden van de nieuwste trends en ontwikkelingen.
  • Een overzichtelijke toolbox met sturingsmogelijkheden voor uw eigen werkgebied.

Voor wie?
Deze masterclass is interessant voor iedereen die meer wil weten over de opgaven in wonen en zorg evenals oplossingsrichtingen en sturingsmogelijkheden. Met name bedoeld voor beleidsadviseurs en projectmanagers van gemeenten. Ook interessant voor woningcorporaties, ontwikkelaars en beleggers.

Door wie?
De Masterclass wordt verzorgd door Frans Wittenberg (managing consultant wonen) en Christine Oude Veldhuis (consultant wonen) van Bureau Stedelijke Planning. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Frans Wittenberg op 06-20281064 of fw@stedplan.nl

Wanneer: 22 april 2021 10.00 – 12.00

Waar: Digitaal via Zoom

Aanmelden niet meer mogelijk

Kosten: gratis

 

Deze Masterclass liever met uw collega’s als in-company training volgen? Dat kan uiteraard ook! Neem contact op met Frans Wittenberg voor de mogelijkheden.

 

PUBLICATIE Deel deze pagina

Tijd voor seniorenhuisvesting 2.0

Er moet meer gebouwd worden voor ouderen. Dat is de belangrijkste conclusie uit het adviesrapport van de commissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen. Op dit moment Lees meer