Negen gemeenten lopen voorop met nieuw beleid particuliere vakantieverhuur

nieuws

Behalve Amsterdam zijn nog acht steden koploper in beleidsontwikkeling voor particuliere vakantieverhuur. Zij zijn de eerste gemeenten die gebruikmaken van de nieuwe mogelijkheden die de landelijke wet Toeristische Verhuur Woonruimte heeft om particuliere verhuur van woningen beter te reguleren. Het gaat om de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Delft, Haarlem, Maastricht, Zaanstad en Zandvoort. Amsterdam heeft nieuwe regels vastgesteld per 1 april 2021, Zaanstad met ingang van 1 mei 2021 en per 1 juli volgen Utrecht en Rotterdam. Den Haag heeft per 1 augustus nieuw en de planning is dat Delft, Haarlem, Maastricht en Zandvoort per 1 januari 2022 zover zijn. Kijk voor een handig overzicht, inclusief link naar de beleidsregels (zover beschikbaar): https://www.toeristischeverhuur.nl/gemeenten

PUBLICATIE CONTACTPERSOON Arno Ruis Arno Ruis Bureau Stedelijke Planning arno.ruis@sweco.nl
+31 (0)20 6254267

Arno Ruis is Associate Partner Leisure bij Bureau Stedelijke Planning.
Susanne Brugman MSc Susanne Brugman Bureau Stedelijke Planning susanne.brugman@sweco.nl
+31 (0)6 82900626

Deel deze pagina