Bureau Stedelijke Planning en Sweco gaan samen verder

nieuws

Op 23 september 2021 is Bureau Stedelijke Planning overgenomen door Sweco. Met de hoogwaardige kennis en ervaring van Bureau Stedelijke Planning versterkt Sweco haar positie in de stedelijke gebiedsontwikkeling. Voor Bureau Stedelijke Planning biedt de integratie met Sweco een uitbreiding van de expertise op het gebied van stedenbouw, mobiliteit, landschapsarchitectuur, duurzaamheid en realisatie. 

Kennis en kunde op het gebied van stedelijke ontwikkeling is relevanter dan ooit: de druk op de ruimte, klimaatverandering en de vraag naar woningen leiden tot een complex stedelijk vraagstuk. De gezamenlijke kennis en ervaring van Sweco en Bureau Stedelijke Planning is daarin van onderscheidende waarde.

Pieter van der Heijde, CEO Bureau Stedelijke Planning: “De samenvoeging met Sweco is een mooie vervolgstap in de sterke groei die Bureau Stedelijke Planning de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het biedt veel kansen voor zowel onze opdrachtgevers als medewerkers om hiermee onze dienstverlening op het gebied van project- en gebiedsontwikkeling uit te breiden en zo optimaal in te spelen op de behoeften van de toekomst.”

Bureau Stedelijke Planning is vooral in de planfase van stedelijke ontwikkeling betrokken, vanuit de specialismen wonen, werken, winkelen, vrije tijd en projectmanagement. Deze kennis komt samen in de transformatie van (centrum)gebieden waarin het bureau is gespecialiseerd. Met Sweco wordt met deze expertise en portfolio de bestaande kennis ten aanzien van gebiedsontwikkeling, realisatie, planontwikkeling en andere integrale thema’s versterkt en van grotere waarde voor klanten en medewerkers. Van klimaat, watervraagstukken, ecologie, mobiliteit tot bouw. Deze stap past uitstekend in de strategie van Sweco om zich verder te ontwikkelen als beste ingenieursadviesbureau van Nederland.

Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland: “Er is veel synergie tussen onze organisaties. Met deze overname zetten we verdere stappen in onze strategie en verstevigen we onze expertise op het vlak van de stedelijke planning zodat we nog meer waarde voor onze klanten kunnen genereren.”

Medewerkers, klanten en stakeholders zijn per heden geïnformeerd. Bij Bureau Stedelijke Planning werken in totaal 50 professionals (waarvan 20 zzp’ers). Zij realiseerden in 2020 een jaaromzet van €4,2 miljoen en zijn betrokken bij toonaangevende projecten zoals Haven-Stad Amsterdam, Merwe-Vierhavengebied Rotterdam, Central Innovation District Den Haag, Luchthavengebied Eindhoven en Spoorzone Leiden.

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst. Samen met klanten en de kennis van 17.500 architecten, ingenieurs en adviseurs creëren we slimme oplossingen voor het stedelijk gebied. Met oog voor de versnellende kracht van digitalisering en het perspectief van een groene en duurzamere samenleving. Sweco is Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau, met een omzet van circa 2 miljard euro en genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. Transforming society together.

Bureau Stedelijke Planning werkt met 50 professionals aan toonaangevende projecten die een substantiële bijdrage leveren aan een duurzame kwaliteitsverbetering van het stedelijke gebied in heel Nederland. Bureau Stedelijke Planning is een innovatief en oplossingsgericht kwaliteitsbureau waar ontplooiing en professionaliteit voorop staan. Vanuit een integrale invalshoek ondersteunt het bureau overheden en marktpartijen met vernieuwende oplossingen voor hun vraagstukken. Zowel met ‘fact based’ marktanalyses als ruimtelijk functionele programmering en ontwikkelstrategieën voor project- en gebiedsontwikkeling. Onze specialiteit ligt bij de revitalisatie en transformatie van (winkel)centra en gebiedsontwikkelingen. De integrale aanpak die dit vereist is gebaseerd op onze expertise in wonen, werken, winkelen, en vrije tijd en stelt centraal wat nodig is om tot een succesvolle realisatie te komen. Voor de uitvoering beschikt Bureau Stedelijke Planning bovendien over een team van ervaren projectmanagers.

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina