Grootschalige transformatie Amsterdamse Poort van start

nieuws

Op vrijdag 19 november 2021 zijn de bouwwerkzaamheden gestart voor de grootschalige herontwikkeling van Amsterdamse Poort aan het Groot Bijlmerplein in Amsterdam. CBRE Investment Management investeert namens het CBRE Dutch Retail Fund in de eerste fase EUR 180 miljoen in renovatie van de winkels, de parkeergarages en de parkeerdekken, een volledig nieuwe Shopperhal en 600 nieuwe woningen met name in het middenhuur segment. Het gebied verandert van een monofunctioneel winkelcentrum naar een bruisend stadshart waarin wonen, werken, winkelen, ontmoeten, leren, kunst en cultuur samen komen en elkaar onderling versterken.

Sinds eind 2018 is Bureau Stedelijke Planning betrokken bij de visievorming, het herontwikkelingsplan en de (planologische) onderbouwing van het programma in Amsterdamse Poort. Onlangs leverden we de onderbouwing voor het bestemmingsplan van cluster 7 (supermarkten, overige detailhandel, horeca, cultuur en ontspanning). De potenties zijn evident. ArenAPoort is één van de grootste voorzieningenclusters in Nederland met een grote reikwijdte en een ultieme ligging en bereikbaarheid binnen de Metropoolregio Amsterdam. (Dit deel van) de MRA staat er toeristisch-economisch goed voor en het potentieel is sterk groeiende. Alleen al in Zuidoost en de ontwikkelgebieden in Ouder-Amstel komen er tienduizenden woningen bij. We zijn er trots op dat we ons steentje hebben mogen bijdragen aan deze spraakmakende ontwikkeling.

Zie voor meer informatie het volledige persbericht: van CBRE Investment Management.

PUBLICATIE CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina