BSP Seminar ‘Ontwikkelstrategie transformatie winkelgebieden’ 22/3/22

nieuws

Transformatie van winkelgebieden is een passend antwoord op de afgenomen behoefte aan fysieke winkels. Herontwikkeling van leegstaand winkelvastgoed naar wonen, werken, leisure en maatschappelijke voorzieningen draagt bovendien bij aan het centrumstedelijke karakter van winkelgebieden als voorzieningencentrum en ontmoetingsplaats voor de stad of wijk. Het transformatieproces is echter complex en komt hierdoor moeizaam op gang.

Dit seminar van Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco) in Amsterdam Oostpoort op dinsdag 22 maart biedt concrete oplossingen voor een effectieve ontwikkelstrategie voor uw winkelgebied. Hierbij staat vooral de ‘Hoe-vraag’ centraal. Dit seminar is in het bijzonder interessant voor projectmanagers van gemeenten, ontwikkelaars en beleggers, maar ook voor beleidsadviseurs.

Mogen we u verwelkomen op 22 maart? 
U kunt zich niet meer aanmelden voor dit seminar

 

Programma dinsdag 22 maart

Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco) neemt u aan de hand van verschillende sprekers, cases en een paneldiscussie begeleid door dagvoorzitter Brigit Gerrritse mee in de volgende onderwerpen:

 

  • De bouwstenen voor een effectieve ontwikkelstrategie voor de transformatie van winkelcentra
  • De rol van de gemeente in de transformatie a.d.h.v. praktijkcases
  • Hoe komt u in aanmerking voor de subsidie van € 100 miljoen van het ministerie van Economische zaken voor de transformatie binnensteden?
  • Ontwikkelstrategie transformatie Rijswijk In den Boogaard

 

13.30 Inloop
14.00 Inhoudelijk programma met Pieter van der Heijde (directeur BSP), Ingrid Ploegmakers (principal consultant BSP), Jaco Meuwissen (CEO 3W Real Estate), Thijs Klompmaker (programmamanager Binnenstad gemeente Assen) en Brigit Gerritse (Directeur Urban Land Institute Benelux en voormalig directeur KERN)
17.00 Netwerkborrel

 

Locatie: Q-Factory (Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam)

 

Dit seminar wordt mede mogelijk gemaakt door

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina