Wegens succes herhaald: BSP masterclass ‘Supermarkten, flitsbezorgers en de slag om de stad’

nieuws

Wegens grote belangstelling organiseren wij op woensdag 6 april 2022 voor de derde – en voorlopig laatste – keer de BSP masterclass ‘Supermarkten, flitsbezorgers en de slag om de stad’. 

In grootstedelijk gebied volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. De transformatie van voormalige werkgebieden naar wonen en de toestroom van jonge stadsbewoners zetten een enorme groei van uiteenlopende initiatieven in gang. De gemene deler: de grote behoefte aan dagelijks gemak van de (vaak jonge) stedelingen. Een dagelijkse voorziening op elke hoek van de straat staat blijkbaar een enorme groei van de flitsbezorgers niet in de weg. Getir, Flink, Gorillas en Zapp strijden om de gunst van de consument. Daarnaast zien we dat Hema’s worden omgebouwd naar Jumbo en vechten ook in elke nieuwe stedelijke plint projectontwikkelaars en supermarktketens om het felbegeerde vestigingspunt voor de supermarkt.

 

  • Voor wie zijn die flitsbezorgers er eigenlijk? Wat is het motief van de gebruikers?
  • Is flitsbezorging een modieuze trend die weer overwaait of kunnen we dit als een structurele trend beschouwen? Indien dat laatste het geval is: waar stopt het?
  • Zal de flitsbezorger samen met de Picnics en AH.nl’s van deze wereld de traditionele supermarkt in de stad de das om doen? En wat betekent dat voor de winkelstraat?
  • Hoe moeten we omgaan met de aanvragen voor de minimagazijnen die als uitvalsbasis voor de flitsbezorgers dienen? Waar heb je wel invloed op, waar niet? Waar wil je het wel, waar niet en hoe regel je dat?

BSP masterclass ‘Supermarkten, flitsbezorgers en de slag om de stad’
In deze masterclass gaan Femke Wokke en Aart Jan van Duren, (principal consultants detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning) nader in op deze ontwikkelingen. We geven het antwoord op de eerste drie vragen en gaan actief met u aan de slag over de vierde vraag. Samen komen we tot kaders die goed zijn voor de stad, voor de mensen die er wonen en voor de ondernemingen die er hun brood verdienen.

Voor wie?
Deze masterclass is interessant en specifiek bedoeld voor beleidsmedewerkers en projectmanagers van gemeenten, supermarktorganisaties en -ondernemers, ontwikkelaars en beleggers in winkelvastgoed.

Wanneer?
Woensdag 6 april 2022 van 9:00 – 11:30 uur (inloop vanaf 8:15 uur inclusief ontbijt)

Waar?
Wij verwelkomen u graag in onze vestiging te Amsterdam (Silodam 1E)

Kosten?
De kosten voor deelname bedragen € 250,- exclusief BTW per persoon.

Inschrijven kan via de volgende link: https://forms.office.com/r/kUTacDLhgs

 

PUBLICATIE CONTACTPERSOON drs. Femke Wokke Femke Wokke Bureau Stedelijke Planning femke.wokke@sweco.nl
+31 (0)6 57643122

Femke Wokke is Senior Consultant bij Bureau Stedelijke Planning.
dr. Aart Jan van Duren aartjan.vanduren@sweco.nl
+31 (0)6 53124683

Dr. Aart Jan van Duren (1965) is principal consultant Detailhandel bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is economisch geograaf en heeft ruim 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van detailhandel.
Deel deze pagina