Seminar ‘De fluïde stad, opgaven voor de stedelijke ontwikkeling in 2040’ op 15 september 2022 in Den Haag

nieuws

Welke ontwikkelingen heeft het stedelijk gebied in de afgelopen 25 jaar doorgemaakt en wat zijn de opgaven voor de stedelijke ontwikkeling in het Nederland van 2040? Op donderdag 15 september blikken we terug én kijken we vooruit tijdens het seminar ‘De fluïde stad, opgaven voor de stedelijke ontwikkeling in 2040’ als onderdeel van het 25-jarig jubileum van Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco).

Met experts uit het vakgebied, waaronder Olger van Dijk, directeur Ruimtelijke Ontwikkeling van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Pieter van der Heijde, directeur Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco), en Matthijs Bouw, oprichter van One Architecture and Urbanism. De dagvoorzitter is Arend Hilhorst, voormalig wethouder Wonen en Ruimtelijke ordening gemeente Den Haag.

Tijdens het seminar komt o.a. aan de orde:

 

  • Wat zijn de consequenties van de zeespiegelstijging; kunnen we nog wel bouwen in gebieden onder N.A.P en wat vraagt de klimaatadaptatie aan vastgoed en openbare ruimte?
  • Wat betekent een verdere toename van de bevolking in het grootstedelijk gebied; bouwen aan een metropool?
  • Hoe anticiperen we met de woningprogrammering, werklocaties en voorzieningen op vergrijzing en internationalisering van de bevolking?
  • Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de bereikbaarheid? Meer metroverbindingen, nieuwe HSL-verbindingen, elektrisch vliegen?

Donderdag 15 september van 13:30 tot 18:00u in Theater aan het Spui Den Haag. 

AANMELDEN

Graag tot 15 september!

PUBLICATIE CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina