stedplan
icon icon icon icon icon icon
Masterclass publiek-private samenwerking def

De huidige woningbouwlocaties bevinden zich in bestaand stedelijk gebied. Veel van de plannen hebben een multifunctioneel karakter. Gezamenlijk kenmerk van al deze locaties is een grote mate van complexiteit in vergelijking met uitleglocaties. Kan de gemeentelijke overheid zich daarbij beperken tot facilitair handelen richting de markt of moet zij zich een actievere rol aanmeten? Niet altijd is de eigendomssituatie of zijn de marktcondities zodanig dat gebiedsontwikkeling snel van de grond komt. Samenwerking tussen publiek en privaat kan dan een belangrijk middel zijn.Digitale BSP Masterclass 'Publiek-private samenwerking'

Donderdag 21 januari 9:30 - 12:00 via Zoom

In deze masterclass gaan de experts van Bureau Stedelijke Planning in op de vele vormen die een publiek-private samenwerking kan aannemen afhankelijk van de stakeholders in kwestie, eigendom, investeringsnoodzaak en risicoperceptie.

Als casus gaan wij daarna dieper in op onze ervaring met publiek-private samenwerking bij Haven-Stad. Bureau Stedelijke Planning adviseerde op basis van marktconsultatie over de ontwikkelstrategie van deze grote toekomstige gebiedsontwikkeling in het westelijke havengebied binnen de ring van Amsterdam waarbij vele partijen zijn gemoeid.

We sluiten de masterclass af met een interactief gedeelte waarin we ingaan op casussen van de deelnemers. U kunt uw eigen casus of vraag over publiek-private samenwerking voorafgaand aan de masterclass indienen. Samen met u verkennen we de concrete stappen om te komen tot een succesvolle samenwerking en kunt u lessons learned delen met de andere deelnemers.Voor wie?

Deze Masterclass is specifiek interessant voor projectleiders stedelijke ontwikkeling en beleidsadviseurs en managers van gemeenten geïnteresseerd in professionele programmering.

Door wie?
De Masterclass wordt verzorgd door experts Pieter van der Heijde (algemeen directeur, specialist centrum- en gebiedsontwikkeling) en Dick van der Harst (associate partner gebiedsontwikkeling) van Bureau Stedelijke Planning. Beiden hebben ruime ervaring met de programmering van en samenwerkingstrajecten bij gebiedsontwikkelingen als Haven-Stad in Amsterdam, Laakhaven Hollands Spoor in Den Haag, Spoorzone Leiden en Merwe Vierhavens in Rotterdam.

Wanneer: Donderdag 21 januari 2021 van 9:30 tot 12:00 uur

Waar: Digitaal via Zoom

Deelname is kosteloos

Deze Masterclass liever met uw collega's als in-company training volgen? Dat kan uiteraard ook! Neem contact op met Pieter van der Heijde (pvdh@stedplan.nl) voor de mogelijkheden.

Leren hoe u gebiedsontwikkelingen sneller van de grond kunt krijgen door publiek-private samenwerking?

Programma 21 januari 2021 lees meer
9:30 Start masterclass
Publiek-private samenwerking door Dick van der Harst
Casus Haven-Stad Amsterdam door Pieter van der Heijde
Behandeling cases, vragen en lessons learned
12:00 Einde masterclass
Is deze mailing voor u slecht leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.

Mocht u geen informatiemails van Bureau Stedelijke Planning willen ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.

Bureau Stedelijke Planning BV
Gouda | Amsterdam | www.stedplan.nl | LinkedIn | Privacyverklaring
*|REWARDS|*