ir. Joris Quaedflieg

Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning

FUNCTIE Managing Consultant Werken en Gebiedsontwikkeling CONTACTGEGEVENS joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403


Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Quaedflieg is ruim tien jaar in dienst bij het onderzoeks- en adviesbureau en richtte zich de afgelopen jaren op het uitbouwen van de projectmanagementtak van het bureau. Ook werkte hij onder andere als Senior Adviseur Economie en was hij als projectmanager betrokken bij diverse opdrachten voor gemeente Den Haag, Kampen en Vlaardingen. Hij studeerde in 2003 af als stedenbouwkundig ingenieur aan de TU Delft.

Bij Bureau Stedelijke Planning heeft hij sinds 2008 gewerkt aan diverse projecten. Onder meer was hij projectleider van de gebiedsvisie Kleiwegkwartier (gemeente Rotterdam) en het Masterplan Kijkduin (gemeente Den Haag). Ook werkte hij als inhoudelijk teamleider van het cluster stad bij de afdeling planologie (gemeente Den Haag). In opdracht van het OV Bureau Randstad werkte hij aan een toekomstvisie voor een betere afstemming van verstedelijking en het openbaar vervoer netwerk. Voor Bouwfonds en de TU Delft voerde hij een onderzoek uit in 10 gemeenten naar de bewonerswaardering van de ruimtelijke kenmerken van Bloemkoolwijken.

Joris heeft ruime ervaring met overheden, en maatschappelijk en politiek-bestuurlijk gevoelige stedelijke ontwikkelingstrajecten. Hij is oplossingsgericht en inhoudelijk sterk op verschillende gebieden, waardoor hij de disciplines binnen de ruimtelijke ordening met elkaar kan verbinden.

ERVARING

2006-2008
YACHT BV, detachering gemeente Den Haag

2004-2006
Robberts BV, detachering gemeente Westland

2003-2004
Evelien Brandes Stedenbouw & Planologie

OPLEIDING

2003
Bouwkunde, master Stedenbouwkunde, Technische Universiteit Delft.

1994
VWO (Gymnasium) Jeanne d’ Arc College, Maastricht

publicaties

Joris Quaedflieg (2015), Nederlands markt voor recreatiewoningen 2015.

 

Joris Quaedflieg Quaedflieg en Harald Mooij (2014), Leren van bloemkoolwijken. In: Real Estate Research Quarterly, 2014.

 

Joris Quaedflieg (2014), De Nederlandse markt voor recreatiewoningen.

 

Joris Quaedflieg en Harald Mooij (2013), Bouwfonds bloemkoolwijken, een uitgekookt concept.

 

Joris Quaedflieg, Toine Hooft, Tess Broekmans, Northon Flores Troche, Eriko Watanabe, Patrick Nan & Herman Groeneveld (2012), Perspectieven dorpskern Halfweg.