Programma-advies en projectleiding 25 gebiedsontwikkelingen in 2018; synergie cruciaal

Pieter van der Heijde: “Het einde van het jaar is in zicht; tijd om de balans op te maken. Terugkijkend op de projecten van Bureau Stedelijke Planning in 2018 waren we als adviseur of projectleider o.a. betrokken bij 25 gebiedsontwikkelingen. Hierbij adviseerden wij over het functionele programma van transformatie- en herontwikkelingen van bestaand stedelijk gebied, zoals Feyenoord City, Hyde Park in Haarlemmermeer, ArenaPoort, Hart van de Waalsprong en de Pier in Scheveningen. Ook adviseerden we over een grootschalige uitleglocatie met woningen en voorzieningen; Reeve in Kampen. Voor deze projecten onderzochten we haalbare programma’s voor wonen, werken, winkelen en vrije tijdsvoorzieningen en combineerden dit met het gemeentelijk beleid en de doelstellingen van private partijen. Synergie tussen de verschillende programma-onderdelen is hierbij essentieel. Oftewel het combineren van functies die elkaar in hoge mate versterken. Dit is cruciaal voor de creatie van levendige, leefbare en duurzame gebieden. Ook draagt dit in belangrijke mate bij aan het draagvlak voor voorzieningen. Het combineren van functies is maatwerk en is sterk afhankelijk van locatiekenmerken en marktruimte”.

Naast advies over de functionele samenstelling leverden wij in 2018 projectmanagement voor diverse gebiedsontwikkelingen zoals de spoorzone in Gouda, De Entree in Amsterdam en Hyde Park in Haarlemmermeer. Ook leverden we een bijdrage aan de ruimtelijke procedures door middel van Ladderonderbouwingen. Ook adviseerden wij over de haalbare prijsniveaus en de gewenste ontwikkelingsstrategie.

Bureau Stedelijke Planning leverde of levert dit jaar een bijdrage aan de volgende gebiedsontwikkelingen: Hyde Park in Haarlemmermeer, Feyenoord City in Rotterdam, Kogerveld en Achtersluispolder in Zaanstad, Het Hart van de Waalsprong in Nijmegen, Stationsgebied Leiden, Het Parc Amstelveen, Kronenburg Amstelveen, Spoorzone Gouda, Kabeldistrict Delft,  Merwedekanaalzone en Kruisvaartkade Utrecht, Lelystad Bataviakwartier, Almere Buiten Centrum, Havenstad, Arenapoort, Boven ’t IJ en De Entree in Amsterdam, Kaasmarkt in Leiden, De Binckhorst en CID in Den Haag, het Stationsgebied in Heerhugowaard, Reeve in Kampen, Rivierzone Vlaardingen en de Pier in Scheveningen”.

Bron foto: Hart van de Waalsprong

 

DATUM CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie