Advisering horecacluster in gebiedsontwikkeling Willemsoord Den Helder

Willemoord Den Helder

De voormalige Rijkswerf Willemsoord met cultuurhistorisch monument ‘De Kleine Werf’, ten oosten van de binnenstad van Den Helder, vormt een bijzondere plek binnen de stad. De ambitie is om het gebied te ontwikkelen tot een volwaardig stadsdeel, dat één geheel vormt met het centrum. Met een uitbreiding van het horeca-aanbod in ‘De Kleine Werf’ en Willemsoord Zuid als brandpunt van culturele en toeristische activiteit. Bureau Stedelijke Planning heeft in samenwerking met Sandenburg Concept Creation een bijdrage geleverd aan deze gebiedsontwikkeling. We scherpten de visie voor het horecacluster aan en verzorgden de ladderonderbouwing.

Willemsoord heeft de afgelopen jaren steeds meer aantrekkingskracht gekregen door de ontwikkeling van meerdere horecagelegenheden en de komst van (culturele) trekkers als theater De Kompanje, bioscoop Kinepolis en indoorspeeltuin Ballorig.

Onderdeel van de ontwikkeling van Willemsoord vormt de uitbreiding van het horeca-aanbod in het gebied De Kleine Werf in Willemsoord-Zuid. Samen met Sandenburg organiseerden wij een workshop met gemeente Den Helder en de eigenaar (Zeestad CV) om de visie voor het horecacluster aan te scherpen. Naast haalbaar volume hebben we op basis van een leefstijlenanalyse van het verzorgingsgebied ook de kwalitatieve invulling scherp geanalyseerd. Met behulp van drie scenario’s – elk gericht op dominante doelgroepen in het verzorgingsgebied– zijn we gezamenlijk uitgekomen op een aangescherpte positionering van het horecacluster en andere voorzieningen. Zo hebben we ook kansen voor de ontwikkeling van een middelgroot hotel met zakelijke faciliteiten geïdentificeerd. Tenslotte hebben we de Ladderonderbouwing van de voorgestelde ontwikkeling verzorgd.

Willemsoord is nu hard op weg een aantrekkelijk tweede centrum van Den Helder te worden. Deze ontwikkeling laat zien dat leisure een volwaardig onderdeel van gebiedsontwikkelingen is geworden en steeds vaker, zoals ook in dit geval, de dominante functie wordt.

Meer weten over de mogelijkheden van Bureau Stedelijke Planning op het gebied van leisure?
Neem contact op met Toine Hooft (th@stedplan.nl) of Martijn Kanters (mk@stedplan.nl).

DATUM LOCATIE Willemsoord, Den Helder OPDRACHTGEVER gemeente Den Helder Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Horecapaviljoen ING kantoor ArenApoort

Horecapaviljoen ING kantoor ArenApoort

/ Van Riezen & Partners, OVG

Het toevoegen van een horecapaviljoen bij het nieuwe ING hoofdkantoor in het ArenApoort gebied is verantwoord. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning in Lees meer

Ladderonderbouwingen

Voor u aan de slag kunt met uw ontwikkeling moet de behoefte aan het nieuwe programma inzichtelijk worden gemaakt in het kader van de Ladder Lees meer