Bureau Stedelijke Planning levert programmasecretaris bij Central Innovation District Den Haag

Het Central Innovation District (CID) is een gebied in Den Haag waarvoor de gemeente de ambitie heeft om hier de economische concurrentiekracht van de stad verder te versterken. Abel Malschaert van Bureau Stedelijke Planning gaat als programmasecretaris de projectorganisatie versterken.

Het CID is een innovatiedistrict in wording, grofweg gelegen tussen de drie Intercitystations van Den Haag: Centraal, Holland Spoor en Laan van NOI. Hoewel het om een agenda gaat die zich vooral richt op het benutten van economische kansen, speelt het hele ruimtelijke spectrum een rol. Abel over het CID: “Om het nieuwe centrum van Den Haag vorm te geven heb je alle facetten van de gebouwde omgeving nodig en moet je alle stakeholders in het gebied betrekken”. Bureau Stedelijke Planning is thuis in alle aspecten van de ruimtelijke inrichting waardoor de projectleiders vanuit de backoffice goed ondersteund worden.

Abel heeft zin om het komende jaar zijn tanden in dit onderwerp te zetten. “Al tijdens mijn studie Economische Geografie heb ik veel kennis vergaard over innovatiedistricten. Het is gaaf om deze theorie nu in de praktijk te kunnen toepassen. De unieke integrale aanpak waarmee de agenda voor dit grote, potentievolle gebied wordt opgezet binnen de gemeente, de veelzijdigheid van het CID en tegelijkertijd de grote opgaven waar het voor staat, trekken me erg aan. Het gaat om grote verdichting en intensivering wat betreft werken, recreëren, ontmoeten en wonen. Dit alles vraagt om een aanpak die zich richt op de diverse aspecten en het een stuk stad van en voor iedereen maakt.”

Opdrachtgever Borre Rosema van de gemeente Den Haag is blij met de komst van Abel: “Met Abel in het team zijn we compleet en kunnen we verder werken aan de realisatie van de CID-agenda. Zijn economisch geografisch achtergrond maakt dat hij een goede sparringpartner vormt in het proces richting die agenda en dat hij direct mee kan denken over de inhoud. Kortom, een welkome aanvulling op het team”.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van projectmanagement binnen uw organisatie? Neem contact op met Joris Quaedflieg via jq@stedplan.nl of 06-12359403.

DATUM CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie