Bureau Stedelijke Planning ondersteunt gemeente Den Haag bij opstellen economische visie

Den Haag

Sinds januari ondersteunen drie collega’s van Bureau Stedelijke Planning de afdeling Economie van de Gemeente Den Haag. Adviseur Economie & Commercieel Vastgoed Valérie Noordink werkt onder andere aan het opstellen van de Economische Agenda voor de huidige collegeperiode (2018-2022). Principal consultant Christine Oude Veldhuis en Projectleider Ronald Kleine zijn aan de slag gegaan in het team Kenniseconomie en werken mee aan strategische projecten zoals de nieuwe economische visie en internationale handelsbevordering.

De Afdeling Economie van de gemeente Den Haag werkt aan een zo aantrekkelijk mogelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, toeristen, studenten, expats en investeerders. Het doel is de economische basis van de stad te verbreden, de economische structuur te versterken en zoveel mogelijk werkgelegenheid te creëren. Leidraad voor de komende 10 jaar is een nieuwe economische visie die momenteel wordt opgesteld. Tegelijkertijd komt er een economische agenda voor de huidige collegeperiode; die is te beschouwen als het spoorboekje voor de middellange termijn, met een strategische uitwerking naar acties en middelen.

Naast het opstellen van de economische agenda houdt Valérie zich bezig met een aantal verkenningen van kansrijke sectoren voor Den Haag, zoals de maakindustrie, zorg en de ontwikkeling van een policy campus.  Christine Oude Veldhuis werkt met hulp van Ronald aan diverse strategische projecten waaronder internationaal talent,  internationale handelsbevordering en de nieuwe economische visie. Ook draagt ze bij aan de advisering aan beide wethouders en neemt deel aan overlegstructuren met (inter)nationale organisaties.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van economische visies en ondersteuning bij de uitvoering van economische agenda’s? Neem contact op Joris Quaedflieg voor meer informatie via jq@stedplan.nl of 06-12359403.

DATUM LOCATIE Den Haag OPDRACHTGEVER gemeente Den Haag CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Economische visie en agenda

Heeft uw stad of regio behoefte aan een visie voor de toekomstige economische ontwikkeling? Een strategie die de economie een nieuwe impuls kan geven? Bureau Lees meer