Horecapaviljoen ING kantoor ArenApoort

Horecapaviljoen ING kantoor ArenApoort

Horecapaviljoen ING kantoor ArenApoort. Bron: OVG Real Estate

Het toevoegen van een horecapaviljoen bij het nieuwe ING hoofdkantoor in het ArenApoort gebied is verantwoord. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning in opdracht van Van Riezen & Partners namens OVG. Wij toetsen het initiatief en becijferden de (ruimtelijke) effecten. Uit onze analyse van het huidige horeca-aanbod in Amsterdam-Zuidoost blijkt dat het ArenApoort gebied over een bovengemiddeld draagvlak voor voorzieningen beschikt. Ook zijn de negatieve effecten van de komst van het paviljoen op de omliggende horeca minimaal. Gezien de opzet en invulling is het horecapaviljoen in hoge mate complementair en onderscheidend aan het bestaande aanbod in de buurt.

Bovengemiddeld draagvlak voor voorzieningen ArenAPoort gebied
Wij onderzochten kwantitatieve en kwalitatieve mogelijkheden voor het toevoegen van een horecapaviljoen bij het nieuwe ING kantoor. Er blijkt met name draagvlak onder de eigen werknemers van ING en werknemers van andere bedrijven, met name kantoren. Daarnaast zijn er de inwoners van Amsterdamse Poort en de rest van Amsterdam-Zuidoost en de grote aantallen bezoekers van het winkelcentrum en andere publieksfuncties in de buurt. Dit terwijl het aantal horecavestigingen in het ArenApoort gebied achterblijft bij het potentieel. Ook blijkt het aanbod in de buurt eenzijdig en vooral gericht op de fast-servicesector. Gezien de opzet en invulling is het horecapaviljoen met kwalitatief goede uitstraling een welkome aanvulling voor het gebied.

Nadat wij het initiatief hadden getoetst en de (ruimtelijke) effecten hadden becijferd, kon het rapport worden ingediend bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. Het horecapaviljoen heeft de toets aan de Ladder succesvol doorstaan. De bouw is inmiddels van start gegaan.

Horeca-onderzoek
Bureau Stedelijke Planning heeft al diverse horeca-onderzoeken gedaan in Amsterdam-Zuidoost en omgeving: ArenAPoort West, World of Food, Villa Arena, Hoekenrodeplein, La Guardiaweg Amsterdam-Sloterdijk en Diemen Holland Park. Ook elders in Nederland is Bureau Stedelijke Planning betrokken bij uiteenlopende horeca-onderzoeken. Zowel marktonderzoek als Ladderonderbouwingen in onder andere Amstelveen, Den Bosch, Eindhoven en Hoofddorp.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met Toine Hooft (06-22993549 / th@stedplan.nl) voor meer informatie.

 

DATUM LOCATIE ArenApoort OPDRACHTGEVER Van Riezen & Partners, OVG CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Regionale Evenementenstrategie MRA

Bureau Stedelijke Planning gaat voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA) aan de slag met een inventarisatie van alle huidige en potentiële evenementenlocaties in de MRA. Met Lees meer