HOTEL IN RIJKSMONUMENT ARSENAALDELFT IN HISTORISCHE BINNENSTAD DELFT

ArsenaalDelft, foto: cepezed | Léon van Woerkom

Het monumentale ArsenaalDelft complex ligt aan de zuidkant van het historische centrum van Delft. Vanaf het begin van de zeventiende eeuw fungeerde het gebouw als artilleriemagazijn en tot voor kort was het in gebruik als legermuseum. Investeringsmaatschappij Driestar B.V. en de projectpartners cepezedprojects en cepezed hebben plannen om in het complex een hotel met maximaal 110 kamers, horeca, vergader- en congresfaciliteiten en commerciële ruimten te ontwikkelen. Bureau Stedelijke Planning heeft de toets aan de Ladder voor Duurzame Verstedelijking verzorgd.

Het karakteristieke monumentale pand van ArsenaalDelft ligt op een schiereiland tussen de twee oudste grachten van Delft (Oude Delft en Nieuwe Delft), die de oorsprong van de stad markeren. Het gehele complex is aangewezen als Rijksmonument en maakt deel uit van het Rijksbeschermend Stadsgezicht. Naast de unieke ligging in het oudste stukje Delft, ligt het Centraal Station en het kernwinkelgebied op slechts 500 meter loopafstand.

Het beoogde hotelconcept richt zich op het luxe segment met 3 tot 4 sterren met de focus op binnenstedelijke kwaliteit. Het unieke karakter van de gebouwen van het ArsenaalDelft-complex geeft bijzonder cachet aan de ontwikkeling van het hotel. Het maakt het hotel uniek in de regio. Op dit moment zijn er geen andere hotels in de historische binnenstad met een dergelijke omvang. Ook de combinatie met de hotelondersteunende voorzieningen (zoals horeca en congresruimten) maakt het geheel bijzonder. Met het beoogde concept is het hotel zowel aantrekkelijk voor de (inter)nationale toerist als zakelijke gast.

Hotels met een bijzonder concept, zoals hotels met een unieke origine of thema kunnen een aanvullende vraag genereren. Deze hotels kunnen sterker concurreren met het bestaande hotelaanbod en zorgen voor een onderscheidend karakter binnen de hotelmarkt. Door de herbestemming en de bijbehorende restauratie krijgt ArsenaalDelft een nieuw leven, blijven monumenten behouden en wordt het gehele gebied toegankelijker en multifunctioneler. Een hoogwaardige stedelijke voorziening en een paradepaardje voor de stad!

Foto: cepezed | Léon van Woerkom

DATUM LOCATIE Delft OPDRACHTGEVER Driestar b.v. en cepezed CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Horecapaviljoen ING kantoor ArenApoort

Horecapaviljoen ING kantoor ArenApoort

/ Van Riezen & Partners, OVG

Het toevoegen van een horecapaviljoen bij het nieuwe ING hoofdkantoor in het ArenApoort gebied is verantwoord. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning in Lees meer