Projectmanagement integrale ontwikkeling Hyde Park Haarlemmermeer

Hyde Park Haarlemmermeer

Projectleider Floris Taphoorn van Bureau Stedelijke Planning versterkt sinds juni de afdeling Projecten van de gemeente Haarlemmermeer. Hij werkt hier aan de integrale ontwikkeling van Beukenhorst-West in Hoofddorp. Een gebiedsontwikkeling van twee grote ontwikkelaars (Snippe Vastgoed en IC Netherlands) die zich verenigd hebben onder de noemer Hyde Park. Er worden (maximaal) 4.000 woningen ontwikkeld met bijbehorende retail en leisure voorzieningen nabij het station. Floris: “Door het grote woningtekort in de regio Amsterdam zijn ontwikkelingen als Hyde Park van groot belang om aan de woonvraag te voldoen”.

Floris werkt op de afdeling Projecten aan de realisatie van de integrale ontwikkeling in Beukenhorst-West. Zo richt hij zich onder meer op de begeleiding van de architectonische ontwerpen. De gebouwen dienen aan te sluiten op het beoogde hoogstedelijke woonmilieu van een hoge kwaliteit. Het doet Floris goed om van waarde te kunnen zijn en de ontwikkeling verder te brengen: “Door het grote woningtekort in de regio Amsterdam zijn ontwikkelingen als Hyde Park van groot belang om aan de woonvraag te voldoen. Ik ben trots dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Voor Floris is Beukenhorst-West na de Binckhorst in Den Haag het tweede langlopende project waar hij aan werkt voor team Projectmanagement van Bureau Stedelijke Planning. “De Binckhorst is een ontzettend gave gebiedsontwikkeling, waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. De ontwikkeling van Beukenhorst-West is wederom een mooi project waar ik nieuwe ervaringen kan opdoen en mij verder kan ontwikkelen”.

Meer informatie over Hyde Park: https://haarlemmermeergemeente.nl/hoofddorp/hyde-park

Stedenbouwkundig plan Hyde Park, Bron: MVRDV

DATUM OPDRACHTGEVER Gemeente Haarlemmermeer CONTACTPERSOON mr. Jeanette Kalthof MBA Jeanette Kalthof Bureau Stedelijke Planning jeanette.kalthof@sweco.nl
+31 (0)6 13333149

Jeanette Kalthof is manager Projectmanagement bij Bureau Stedelijke Planning.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Schetsontwerp Stadspark Hoofddorp

Projectmanagement Stadspark Hoofddorp

/ Gemeente Haarlemmermeer

‘Stadscentrum Hoofddorp’ is de naam van de transformatie van het centrum van Hoofddorp. De naam geeft duidelijk de ambities weer: verder verstedelijken en een deel Lees meer