Ladderonderbouwing (winkel)centrum nieuwbouwwijk De Groote Wielen ‘s Hertogenbosch

Impressie De Groote Wielen 's Hertogenbosch

Impressie De Groote Wielen, 's Hertogenbosch

De Groote Wielen is een nieuwbouwwijk binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch, gelegen ten noorden van Rosmalen. In 2005 werden de eerste huizen opgeleverd en sinds 2008 is er een (tijdelijke) supermarkt in de wijk. Uiterlijk in 2023 moet de tijdelijke voorziening sluiten, waardoor er voor die tijd een definitief (winkel)centrum voor de Groote Wielen opgeleverd moet worden.

Bureau Stedelijke Planning heeft voor de gemeente ’s-Hertogenbosch de beoogde voorzieningen in het definitieve centrum van De Groote Wielen aan de Ladder voor Duurzame Verstedelijking onderbouwd. Naast supermarkten en andere dagelijkse voorzieningen als de bakker en slager is er ook ruimte voor horeca. De unieke ligging aan het water geeft het gebied een dusdanige potentie dat de horeca hier goed uit de verf zal komen. De niet-dagelijkse detailhandel wordt zo veel mogelijk beperkt, hiervoor kunnen inwoners uitwijken naar het centrum van Rosmalen en ’s-Hertogenbosch. Wel zijn maatschappelijke voorzieningen mogelijk gemaakt binnen het centrum van De Groote Wielen. Boodschappenwinkels in combinatie met andere maatschappelijke voorzieningen versterken elkaar en maken het centrum voor de wijk toekomstbestendig.

 

 

DATUM CONTACTPERSOON drs. Femke Wokke Femke Wokke Bureau Stedelijke Planning femke.wokke@sweco.nl
+31 (0)6 57643122

Femke Wokke is Senior Consultant bij Bureau Stedelijke Planning.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Woonboulevard Zuiderhout Zaandam

Naar een toekomstbestendig Zuiderhout

/ gemeente Zaandam

Woonboulevard Zuiderhout in Zaandam heeft te maken met verschillende ruimtelijke ontwikkelingen, waaronder toenemende leegstand, concurrentie en woningbouwprojecten in de nabije omgeving. De gemeente Zaanstad heeft Lees meer