Leiden akkoord met Rijnsburgerblok

De gemeenteraad van Leiden is akkoord gegaan met de ontwikkeling van het Rijnsburgerblok in het Stationsgebied. Het project bestaat uit 130 appartementen in twee woontorens en een kantoortoren van 21.000 m2. Voorwaarde is wel dat er elders in de stad 14.000 m2 kantoorruimte wordt gesloopt of een andere bestemming krijgt. Daarnaast is een winkelmetrage van 1.800 m2 gepland. Bureau Stedelijke Planning heeft het marktonderzoek voor de ontwikkeling van het Stationsgebied verricht en de ruimtelijk-functionele vertaling hiervan.

De ontwikkelaar van het blok is OVG, medebelegger is Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het project naar een ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten omvat ook een fietsenstalling onder de woontorens voor 5.000 fietsen en een parkeergarage voor 300 auto’s. Het Rijnsburgerblok is het eerste deelproject in de herontwikkeling van het Leidse stationsgebied.

In het Rijnsburgerblok laat OVG 6.000 m2 bestaande kantoorruimte slopen. Alleen het gebouw van Randstad Uitzendbureau en Holland Rijnland blijft ongemoeid. Volgens Vastgoedmarkt nam de Smitsloo Groep dit kantoor van ongeveer 11.000 m2 in september 2009 over van het PingProperties Office Fund II. Er zou ongeveer 17 miljoen euro voor zijn betaald.

DATUM OPDRACHTGEVER Gemeente Leiden Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Stationsgebied Leiden

/ Gemeente Leiden

Het station van Leiden is een van de drukste stations van Nederland en een belangrijke entree tot de oude binnenstad. Het stationsgebied heeft echter niet Lees meer